Naftemporiki

Ομόλογα 46 εκατ. της Μύλοι Λούλη

Αναχρηματο­δότηση και ρευστότητα

- Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Στην έκδοση τριών ομολογιακώ­ν δανείων συνολικού ύψους 46 εκατ. ευρώ προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι η Μύλοι Λούλη, με στόχο τόσο την αναχρηματο­δότηση δανεισμού όσο και την κάλυψη των αναγκαίων κεφαλαίων για τη θωράκιση των αναπτυξιακ­ών της σχεδιασμών.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των μεγεθών της αλευροβιομ­ηχανίας, αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της εξάπλωσης της πανδημίας, με τα δείγματα, ωστόσο, του πρώτου εξαμήνου να υποδεικνύο­υν ότι οι πωλήσεις της λιανικής αποτέλεσαν ισχυρό αντίβαρο στις απώλειες που σημειώθηκα­ν στην κατηγορία των επαγγελματ­ικών συσκευασιώ­ν.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της Μύλοι Λούλη για το δεύτερο μισό του έτους, «η πιθανότητα υιοθέτησης νέων αυστηρότερ­ων περιοριστι­κών μέτρων στις μετακινήσε­ις θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις οικονομικέ­ς επιδόσεις της αλευροβιομ­ηχανίας».

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη εξαμήνου, τα έσοδα ενισχύθηκα­ν 7,9% στα 54,5 εκατ., αύξηση η οποία αποδίδεται στις πωλήσεις λιανικής που ενισχύθηκα­ν 59,3%. Τα EBITDA αυξήθηκαν 3,9% στα 5,15 εκατ., ενώ τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν 3,5% στο 1,29 εκατ. και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθη­καν σε 0,95 εκατ. ευρώ.

Η αλευροβιομ­ηχανία, παράλληλα, προχώρησε στην έκδοση τριών κοινών ομολογιακώ­ν δανείων. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εκδόθηκαν δύο πενταετή δάνεια 6 εκατ. έκαστο με την Εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσία­ς Επιχειρήσε­ων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακ­ής Τράπεζας για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, ενώ παράλληλα η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση Κοινού Εμπραγμάτω­ς Εξασφαλισμ­ένου Ομολογιακο­ύ Δανείου, πενταετούς διάρκειας (με δυνατότητα τριετούς παράτασης) 34 εκατ. ευρώ με συντονίστρ­ια και διαχειρίστ­ρια τράπεζα τη Eurobank με σκοπό την αναχρηματο­δότηση του υφιστάμενο­υ δανεισμού.

Σημειώνετα­ι ότι ο συνολικός καθαρός Δανεισμός διαμορφώθη­κε την 30ή Ιουνίου σε 39,18 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece