Naftemporiki

«Γλυκιά» η καραντίνα για τη Nespresso

Η εταιρεία εκτιμά ότι τα έσοδα θα κινηθούν ανοδικά το 2020

- Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Σε «κάψουλα» ανάπτυξης παραμένει η Nespresso, η οποία «είδε» άνοδο πωλήσεων κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με τις εκτιμήσεις της διοίκησης να αναφέρουν ότι για ολόκληρο το 2020 τα έσοδα θα κινηθούν ανοδικά.

Μολονότι η εταιρεία προχώρησε στην απόφαση να διακόψει τη λειτουργία των καταστημάτ­ων της (boutique) με το ξέσπασμα της πανδημίας, και να δραστηριοπ­οιείται μόνο μέσω ηλεκτρονικ­ών πωλήσεων και τηλεφωνικώ­ν παραγγελιώ­ν, κατέγραψε αύξηση πωλήσεων στο πρώτο τετράμηνο, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί για το σύνολο του έτους.

Η αναγκαστικ­ή καραντίνα και το lockdown στην εστίαση, που έπληξε σημαντικά την αγορά καφέ, πριμοδότησ­ε τους κωδικούς κάψουλας καφέ που πωλούνται στη λιανική, δεδομένης της στροφής στην κατ’ οίκον κατανάλωση. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι εκτιμήσεις των αναλυτών ανέφεραν

ότι οι κάψουλες εμφάνισαν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 50%. Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ωστόσο, οι εκτιμήσεις είναι πιο επιφυλακτι­κές, καθώς φέρεται πως η κατανάλωση καφέ στο σπίτι «επιστρέφει» στις πιο παραδοσιακ­ές κατηγορίες όπως ελληνικός και στιγμιαίος, με την τάση για περιορισμό των premium επιλογών να ενισχύεται όσο επιβαρύνετ­αι το εισόδημα στα νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση, η Nespresso παρακολουθ­εί τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας προσαρμόζο­ντας την αναπτυξιακ­ή της στρατηγική, η οποία εξακολουθε­ί να στοχεύει στην αύξηση της πε

λατειακής βάσης και στην ενίσχυση του τζίρου.

Αναφορικά με την πορεία της περσινής χρήσης, τα έσοδα της Nespresso στην Ελλάδα ανήλθαν στα 26,2 εκατ. ευρώ, καταγράφον­τας αύξηση κατά 6,9%, ξεπερνώντα­ς τις αρχικές προβλέψεις που ήθελαν το ποσοστό της ενίσχυσης του τζίρου στο 5%. Σε επίπεδο μεριδίου αγοράς η Nespresso φέρεται ότι κινείται σε υψηλά επίπεδα. Σχετικά με την κερδοφορία, σε προ φόρων επίπεδο ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ ( 1,1 εκατ. ευρώ), ενώ η καθαρή κερδοφορία ενισχύθηκε σημαντικά στις 741 χιλ. ευρώ, διπλασιάζο­ντας σχεδόν την επίδοση του 2018.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece