Naftemporiki

Άρωμα F1 για τον Μικ Σουμάχερ

-

Ηδράση στη Φόρμουλα 1 θα συνεχιστεί στις 11 Οκτωβρίου, με το γκραν πρι του Άιφελ, που θα διεξαχθεί στην πίστα του Νίρμπουργκ­ρινγκ. Ο 11ος αγώνας της χρονιάς θα είναι ξεχωριστός για τον Μικ Σουμάχερ, καθώς ο γιος του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ, θα τρέξει στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικ­ών της Παρασκευής με την Alfa Romeo. Ο νεαρός Γερμανός, ο οποίος είναι μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari (FDA), προηγείται αυτήν τη στιγμή στην κατάταξη της Φόρμουλα 2 με 191 βαθμούς, ενώ απομένουν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν, οι οποίοι είναι προγραμματ­ισμένο να διεξαχθούν στο Μπαχρέιν στα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές Δεκεμβρίου. Ο 21 ετών πιλότος προετοιμάζ­εται να οδηγήσει τη C39 της Alfa Romeo, καθώς οι άνθρωποι της Ferrari θέλουν να δώσουν εμπειρίες από τον κόσμο της Φόρμουλα 1 σε τρεις οδηγούς της FDA.

Στο μεταξύ, στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικ­ών του γκραν πρι του Άιφελ θα τρέξει και ο Κάλουμ Ιλότ, ο οποίος είναι μέλος της FDA και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης στη Φόρμουλα 2 με 169 βαθμούς. Ο 21 ετών Βρετανός θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Haas, η οποία χρησιμοποι­εί μονάδες ισχύος της Ferrari, ενώ ο 21 ετών Ρώσος, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν, ο οποίος είναι πέμπτος στη βαθμολογία της Φόρμουλα 2, θα πάρει την ευκαιρία του την τελευταία Παρασκευή της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, με τη Haas ή την Alfa Romeo.

Και οι τρεις οδηγοί της ακαδημίας της Ferrari θα δοκιμάσουν αύριο το μονοθέσιο της Ferrari για το 2018, την SF71H, στην πίστα της ιταλικής ομάδας στο Φιοράνο, προκειμένο­υ να προετοιμασ­τούν για το ντεμπούτο τους στα ελεύθερα δοκιμαστικ­ά της Φόρμουλα 1.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece