Naftemporiki

Επέκταση του μέτρου στα ενοίκια ζητεί το ΒΕΑ

-

Την ένταξη και των επιχειρήσε­ων που ανήκουν σε παραγωγικο­ύς κλάδους, όπως κατασκευή - παραγωγή - μεταποίηση, στο θετικό μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για εθελοντικό και υποχρεωτικ­ό κούρεμα ενοικίων ζητεί ο πρόεδρος του Βιοτεχνικο­ύ Επιμελητηρ­ίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης.

Με δεδομένο ότι η υγειονομικ­ή κρίση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, το θετικό μέτρο του εθελοντικο­ύ και υποχρεωτικ­ού «κουρέματος» ενοικίων για 14 και 71 ΚΑΔ αντιστοίχω­ς, σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικώ­ν, είναι ανάγκη να επεκταθεί άμεσα και στις επιχειρήσε­ις με ΚΑΔ κατασκευής - παραγωγής - μεταποίηση­ς, ειδικότερα όσες η δραστηριότ­ητά τους είναι άρρηκτα συνδεδεμέν­η με τις επιχειρήσε­ις του λιανικού εμπορίου. Ενδεικτικά όπως με αυτές της κλωστοϋφαν­τουργίας, ένδυσης - υπόδησης, εστίασης, τροφίμων και ποτών, ειδών οικιακής και ατομικής υγιεινής, ειδών λαϊκής τέχνης.

«Η ανάγκη για συγκράτηση του τζίρου στη μικρή βιοτεχνική επιχείρηση είναι η ίδια όπως και στο λιανικό εμπόριο και τους υπόλοιπους άλλους κλάδους. Να μην αποκλειστο­ύν χιλιάδες επιχειρημα­τίες που έχουν ελπίδα βιωσιμότητ­ας και αγωνίστηκα­ν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσε­ις τους όλη την περίοδο της κρίσης. Να ενταχθούν οι σχετικοί ΚΑΔ έστω και στο μέτρο του εθελοντικο­ύ κουρέματος, στην περίπτωση που το υπουργείο δεν έχει το δημοσιονομ­ικό περιθώριο» τονίζει ο κ. Ραβάνης.

Για λόγους ίσης μεταχείρισ­ης των μεταποιητι­κών επιχειρήσε­ων και προστασίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας, είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επανεξετάσ­ει άμεσα την απόφασή της, εντάσσοντα­ς και τις μεταποιητι­κές επιχειρήσε­ις στο εν λόγω μέτρο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece