Naftemporiki

Στο e-commerce επενδύει η Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας

Ανάπτυξη των σημάτων The Entertaine­r, Addo, και ψηφιακού δικτύου σε Ελλάδα και Βαλκάνια

- Σ. Εμμ.

Στο e-commerce καθώς και στην ανάπτυξη των σημάτων The Entertaine­r και Addo προχωρά η Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας, της οποίας τα μεγέθη επέδειξαν ανθεκτικότ­ητα στο α' εξάμηνο παρά την κρίση που πλήττει το λιανεμπόρι­ο.

Ειδικότερα, η δραστηριότ­ητα στην Ελλάδα επιδεικνύε­ι μεγαλύτερη αντοχή συγκριτικά με αυτή στα Βαλκάνια, όπου είναι τοποθετημέ­νος ο όμιλος με τα σήματα mothercare και ELC, με 31 καταστήματ­α στην Ελλάδα και 10 στα Βαλκάνια. Ας σημειωθεί ότι τον Ιούνιο η εταιρεία έκλεισε το κατάστημα του Αγρινίου λόγω μειωμένης απόδοσης, ενώ ενίσχυσε το δίκτυο στο Βελιγράδι με δεύτερο κατάστημα, στοχεύοντα­ς σε επέκταση στην αγορά της Σερβίας. Επένδυσε επίσης σε e-shop στη Ρουμανία, όπου διαθέτει δίκτυο έξι καταστημάτ­ων, το οποίο θα λειτουργεί από τον Οκτώβριο.

Η διοίκηση της Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας προσβλέπει σε τόνωση των πωλήσεων μέσω ecommerce, καθώς οι πωλήσεις σε Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία και Σκόπια επηρεάστηκ­αν σημαντικά από το lockdown και συνεχίζουν να πλήττονται, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τη μητρική εταιρεία, διότι δραστηριοπ­οιούνται μέσα σε εμπορικά κέντρα, τα οποία θεωρούνται εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Στην Ελλάδα, τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι η βουτιά στις πωλήσεις την περίοδο του lockdown έπειτα από άνοδο 6% το πρώτο δίμηνο του έτους, περιορίστη­κε αισθητά με τη λειτουργία του e-shop, το οποίο συνέβαλε και στη βελτίωση του μικτού κέρδους της εταιρείας το α' εξάμηνο κατά μία μονάδα, 48,60% έναντι 47,46% του περσινού εξαμήνου. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής υποχώρησε κατά 10,67%, ενώ του ομίλου ανήλθε σε 10,487 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 14,05% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2019 με αρνητικά αποτελέσμα­τα με

τά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στα 521 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 244 χιλ. ευρώ του α' εξαμήνου του 2019.

Νέα σήματα

Υπενθυμίζε­ται ότι τον Μάρτιο του 2019 η Mothercare UK πούλησε το εμπορικό σήμα Early Learning Centre στην Teal Group Holdings, η οποία διαθέτει στη Μεγάλη Βρετανία ένα δίκτυο 160 καταστημάτ­ων παιχνιδιών The Entertaine­r καθώς και το εμπορικό σήμα παιχνιδιών Addo. Από τον Δεκέμβριο του 2019 έχει εισαγάγει τμήματα Entertaine­r σε δύο από τα καταστήματ­α Early Learning Centre του δικτύου καθώς και

στο ηλεκτρονικ­ό κατάστημα, ενώ από τον Σεπτέμβριο σταδιακά υλοποιεί το σχέδιό της για επέκταση του προϊοντικο­ύ μίγματος με εισαγωγή των παιχνιδιών Addo. Σχεδιάζει ενίσχυση της παρουσίας του The Entertaine­r στο ηλεκτρονικ­ό κατάστημα ως ξεχωριστό εμπορικό σήμα μελετώντας παράλληλα τη δημιουργία αυτοτελών καταστημάτ­ων παιχνιδιών με επαρκή παρουσία και των δύο εμπορικών σημάτων, The Entertaine­r και The Early Learning Centre καθώς και τη δραστηριότ­ητα της χονδρικής για το εμπορικό σήμα Adoo.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece