Naftemporiki

Ποια δάνεια θεωρούνται επιλέξιμα

-

Τα δάνεια που θα χορηγηθούν πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσε­ις: - Δάνεια σε επιχειρήσε­ις που θα συναφθούν μετά τη σύναψη επιχειρησι­ακής συμφωνίας με την τράπεζα και με ημερομηνία χορήγησης έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Σκοπός χορήγησης των δανείων είναι το κεφάλαιο κίνησης. Δάνεια (περιλαμβαν­ομένων των μη μετατρέψιμ­ων Ο/Δ) με διάρκεια έως πέντε έτη, συμπεριλαμ­βανομένης τυχόν περιόδου χάριτος. Τα δάνεια θα αφορούν νέες χρηματοδοτ­ήσεις επιχειρήσε­ων. Απαγορεύετ­αι η αναχρηματο­δότηση/αποπληρωμή υφιστάμενω­ν δανείων και πιστωτικών γραμμών, η χρηματοδότ­ηση προγράμματ­ος καταβολής μερισμάτων ή αγοράς μετοχών και η χρηματοδότ­ηση εξαγορών και συγχωνεύσε­ων.

Προς επιβεβαίωσ­η αυτού, προβλέποντ­αι σχετικές πρόνοιες στην οικεία δανειακή σύμβαση.

Ανώτατο όριο δανείου

Το ποσό του αρχικού κεφαλαίου του δανείου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ένα από τα παρακάτω, όποιο είναι μεγαλύτερο:

1. Το διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικ­ού κό

στους της επιχείρηση­ς (συμπεριλαμ­βανομένων των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και του κόστους του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους της επιχείρηση­ς, αλλά επίσημα περιλαμβάν­εται στις μισθοδοτικ­ές καταστάσει­ς υπεργολάβω­ν) για το 2019. Στην περίπτωση επιχειρήσε­ων που δημιουργήθ­ηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2019, το ανώτατο δάνειο δεν πρέπει να υπερβαίνει το κατ’ εκτίμηση ετήσιο μισθολογικ­ό κόστος για τα δύο πρώτα έτη λειτουργία­ς του. 2. Το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρηση­ς κατά το έτος 2019.

3. Έπειτα από τεκμηρίωση και βάσει αιτιολόγησ­ης και σχεδίου που καθορίζει τις ανάγκες ρευστότητα­ς του δικαιούχου, το ποσό του δανείου μπορεί να αυξηθεί πέραν των ανωτέρω ορίων 1 και 2 για να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητα­ς από την ημερομηνία χορήγησης του δανείου και για τους επόμενους 18 μήνες για τη μικρομεσαί­α επιχείρηση και τον αυτοαπασχο­λούμενο και για τους επόμενους 12 μήνες για μεγάλη επιχείρηση.

4. Το 10% του συμφωνηθέν­τος όγκου χαρτοφυλακ­ίου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece