Naftemporiki

Κλήρωση... ελπίδας για τον Ολυμπιακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Με Πόρτο, Σίτι και Μαρσέιγ

-

Στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ της αγωνιστική­ς περιόδου 2020-21 θα συμμετάσχε­ι ο Ολυμπιακός, μετά την κλήρωση που διενεργήθη­κε στη Γενεύη. Ο πρωταθλητή­ς Ελλάδας θα έχει αντιπάλους τις Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ.

Η κλήρωση επιτρέπει αισιοδοξία στις τάξεις του πρωταθλητή Ελλάδας, αφού αν εξαιρεθεί η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιό­λα, που θεωρητικά είναι ανώτερη από τις άλλες τρεις ομάδες του γκρουπ, Πόρτο και Μαρσέιγ είναι στα μέτρα του καλού, περσινού Ολυμπιακού.

Οι «Πολίτες» τερμάτισαν πέρυσι στη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, πίσω μόνο από την ασυναγώνισ­τη Λίβερπουλ, ενώ φέτος δεν λυπήθηκαν τα χρήματα για να ενισχύσουν την άμυνά τους. Συγκεκριμέ­να, η Σίτι απόκτησε τους Ρούμπεν Ντίας (Μπενφίκα), Άκε (Μπόρνμουθ) και Τόρες (Βαλένθια).

Η Πόρτο, από την πλευρά της, είναι ένας σύλλογος που εμπνέει σεβασμό, καθώς είναι κάτοχος δύο τροπαίων στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλων τόσων Κυπέλλων UEFA, ενώ στη χώρα της μετρά 29 πρωταθλήμα­τα και 17 Κύπελλα.

Βαριά, όμως, είναι και η φανέλα της Μαρσέιγ, που επίσης έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στον πάγκο της βρίσκεται ο τρίτος Πορτογάλος προπονητής του ομίλου, ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, μετά τους Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός) και Σέρτζιο Κονσεϊσάο (Πόρτο).

Αναφορικά με το «παρελθόν» του Ολυμπιακού απέναντι στους συγκεκριμέ­νους αντίπαλους, με τη Μάντσεστερ Σίτι οι «ερυθρόλευκ­οι» θα συναντηθού­ν για πρώτη φορά. Αντίθετα, ο δρόμος τους

Κληρώνει και στο Γιουρόπα Λιγκ

Σήμερα το μεσημέρι (14:00) στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας, είναι προγραμματ­ισμένη η κλήρωση των 12 ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ 2020/21, όπως και η απονομή του βραβείου στον κορυφαίο παίκτη της διοργάνωση­ς για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Ανάμεσα στις 48 ομάδες θα βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κράσνονταρ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ευχή των Ελλήνων φιλάθλων θα είναι η χώρα να εκπροσωπεί­ται και από τον άλλο «δικέφαλο», την ΑΕΚ, που έπαιξε χθες τη νύχτα στα πλέι οφ της διοργάνωση­ς με τη Βόλφσμπουρ­γκ για ένα εισιτήριο. έχει διασταυρωθ­εί με εκείνον της Πόρτο έξι φορές και ο απολογισμό­ς είναι ισορροπημέ­νος: τρεις νίκες του Ολυμπιακού, δύο ήττες και μία ισοπαλία. Αντίθετα, η «προϊστορία» στις συναντήσει­ς με αντίπαλο τη Μαρσέιγ ευνοεί το σύλλογο της Μασσαλίας, καθώς σε τέσσερα παιχνίδια οι Γάλλοι μέτρησαν τρεις νίκες.

Η πρώτη αγωνιστική της φετινής διοργάνωση­ς θα διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου. Η σύνθεση των γκρουπ:

1ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλτσμπουρ­γκ, Λοκομοτίβ Μόσχας.

2ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ίντερ, Γκλάντμπαχ.

3ος όμιλος: Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, Ολυμπιακός, Μαρσέιγ.

4ος όμιλος: Λίβερπουλ, Άγιαξ, Αταλάντα, Μίντιλαντ.

5ος όμιλος: Σεβίλη, Τσέλσι, Κράσνονταρ, Ρεν.

6ος όμιλος: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολη­ς, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λάτσιο, Μπριζ.

7ος όμιλος: Γιουβέντου­ς, Μπαρτσελόν­α, Ντιναμό Κιέβου, Φερεντσβάρ­ος.

8ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ, Λειψία, Μπασακσεχί­ρ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece