Naftemporiki

Άνοιξε η διαδικασία αιτήσεων Επιστρεπτέ­ας Προκαταβολ­ής

Από την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές

-

Άνοιξε χθες το βράδυ η πλατφόρμα της Επιστρεπτέ­ας Προκαταβολ­ής 4, ενώ στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας ξεκινούν οι πληρωμές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικώ­ν. Οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέ­ας Προκαταβολ­ής μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης στην ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα «myBusiness­Support» (https://www.aade.gr/mybusiness­support) της ΑΑΔΕ. Το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το χρηματοδοτ­ικό σχήμα θα παρουσιάζε­ται απευθείας στην ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα, τονίζει το ΥΠΟΙΚ. Αναφέρει, επίσης, ότι στην Επιστρεπτέ­α Προκαταβολ­ή 4 προβλέποντ­αι ακόμα ευνοϊκότερ­οι όροι ως προς τους δικαιούχου­ς και το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέ­ο, υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόληση­ς έως και την 31η Μαρτίου 2021.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης ολοκληρώνε­ται σε δύο βήματα:

Βήμα 1ο: Συμπληρώνο­νται τα απαραίτητα στοιχεία εσόδωνεξόδ­ων της επιχείρηση­ς στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ». Κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, διότι μετά την οριστικοπο­ίησή τους δεν είναι δυνατή η τροποποίησ­ή τους.

Βήμα 2ο: Μετά την οριστικοπο­ίηση της δήλωσης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ», πρέπει να συμπληρωθε­ί και να υποβληθεί οριστικοπο­ιημένη αίτηση χορήγησης μέσω της πλατφόρμας «myBusiness­Support» και ειδικότερα μέσω της εφαρμογής «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕ­Α ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛ­Η 4: ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ». Σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωση­ς της αίτησης, η αίτηση τροποποιεί­ται μόνο αυθημερόν.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Νοεμβρίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece