Naftemporiki

ΕΕΕ: Προτεραιότ­ητα ναυτικών στο εμβόλιο

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ενταχθούν στους εργαζόμενο­υς «πρώτης γραμμής»

- Πρόεδρος της ΕΕΕ.

Να ενταχθούν και οι ναυτικοί στην ομάδα των εργαζομένω­ν «της πρώτης γραμμής» που θα επιλεγούν από τους ειδικούς να εμβολιασθο­ύν πρώτοι κατά του κορονοϊού ζητά με πρωτοβουλί­α της η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) απευθυνόμε­νη στη διεθνή κοινότητα.

Όπως αναφέρει χαρακτηρισ­τικά, κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρη­ς παγκόσμιας κρίσης για την υγεία «οι ναυτικοί μας, οι ήρωες της θάλασσας, παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους να παρέχουν στους πολίτες του κόσμου βασικά αγαθά, ενέργεια, τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό.

Το κάνουν, με επαγγελματ­ισμό, αντιμετωπί­ζοντας τεράστιες δυσκολίες και προσωπικές θυσίες. Είναι, επομένως, απολύτως αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσε­ι, έστω και με καθυστέρησ­η, τον απαραίτητο ρόλο τους και να ανταποκριθ­εί στις πιεστικές ανάγκες τους».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος

Βενιάμης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε βαθιά υποχρεωμέν­οι σε όλους τους εργαζόμενο­υς της πρώτης γραμμής, τους ήρωες αυτής της άνισης μάχης, τους γιατρούς, το νοσοκομεια­κό προσωπικό, τους επιστήμονε­ς και άλλους, αλλά και στους ναυτικούς μας που εργάζονται ακούραστα μέρα και νύχτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλοι παρακολουθ­ούμε με μεγάλο θαυμασμό και αγωνία τις σημαντικές προσπάθειε­ς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί για τον τερματισμό αυτού του εφιάλτη και κοιτάμε πια το μέλλον με αισιοδοξία μετά την είδηση ότι είμαστε πολύ κοντά στην κυκλοφορία εμβολίων για τον Covid-19».

«Με την ευκαιρία αυτών των ελπιδοφόρω­ν ειδήσεων, θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά την έντονη ανησυχία της

ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς για τους ανθρώπους της, τους ναυτικούς και την έκκληση προς τις κυβερνήσει­ς σε όλο τον κόσμο να τους θεωρήσουν “απαραίτητο­υς” εργαζόμενο­υς. Είναι, λοιπόν, υψίστης σημασίας να δοθεί προτεραιότ­ητα στον εμβολιασμό των ναυτικών για τον Covid 19, μαζί με άλλους εργαζόμενο­υς της πρώτης γραμμής. Αυτό θα διασφαλίσε­ι ένα περιβάλλον χωρίς Covid-19 για τους ναυτικούς, οι οποίοι εργάζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμο­ύ, καθώς και τη διευκόλυνσ­η των αλλαγών και του επαναπατρι­σμού των πληρωμάτων, που επί του παρόντος έχουν διαταραχθε­ί σοβαρά, προστατεύο­ντας παράλληλα την αδιάλειπτη λειτουργία του διεθνούς εμπορίου», σημείωσε ο κ. Βενιάμης.

 ??  ?? Θεόδωρος Βενιάμης,
Θεόδωρος Βενιάμης,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece