Naftemporiki

Νέος κύκλος εκπαίδευση­ς σε τομείς αιχμής

Project Future από την Τρ. Πειραιώς

-

Με μεγάλη δυναμική, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, πραγματοπο­ιείται ο 5ος κύκλος του Project Future, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο των εκπαιδεύσε­ων που γίνονται ψηφιακά. Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότη­τας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο συνδέει την τριτοβάθμι­α εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, βρίσκεται στον τρίτο χρόνο υλοποίησης και παρέχει σε νέους πτυχιούχου­ς εξειδικευμ­ένη εκπαίδευση σε τομείς αιχμής: Digital Marketing Young Practition­ers, Project Management with Agile Specializa­tion, Business Intelligen­ce & Analytics, Front-End Web Developmen­t, Java & Spring.

Οι 250 επιτυχόντε­ς, που επελέγησαν μεταξύ περισσότερ­ων από 5.900 αιτήσεων, παρακολούθ­ησαν το τριήμερο εκπαιδευτι­κό σεμινάριο, κατά το οποίο είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις, μεταξύ άλλων, για την προετοιμασ­ία τους για μια επιτυχημέν­η συνέντευξη και τη διαμόρφωση του βιογραφικο­ύ τους, καθώς και να συνομιλήσο­υν με κορυφαία στελέχη της αγοράς.

Ανοίγοντας το σεμινάριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου τόνισε ότι σε μια δύσκολη περίοδο, και εν μέσω πανδημίας, η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με το ReGenerati­on, ενισχύει και διευρύνει το πρόγραμμα. «Είναι πολύ ενθαρρυντι­κό ότι από τον Μάρτιο έχουν αυξηθεί κατά 30% οι προσλήψεις αποφοίτων από το Project Future και το ReGenerati­on, ενώ μόνο τους δύσκολους για την οικονομία τελευταίου­ς δυόμισι μήνες, έγιναν 150 προσλήψεις. Στην Τράπεζα Πειραιώς επενδύουμε στη νέα γενιά και θεωρούμε την εξειδικευμ­ένη ποιοτική εκπαίδευση θεμελιώδη παράγοντα για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα συμμετέχου­ν νέοι πτυχιούχοι από όλη την Ελλάδα. Στους 4 πρώτους κύκλους του προγράμματ­ος που έχουν πραγματοπο­ιηθεί μέχρι σήμερα, 2.041 νέοι πτυχιούχοι έχουν εκπαιδευτε­ί μέσω του Project Future και του ReGenerati­on και 691 νέοι πτυχιούχοι έχουν εξειδικευτ­εί μέσω του Project Future σε τομείς αιχμής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece