Naftemporiki

Φόρουμ για τις εξαγωγές φρούτων στη Γερμανία

26 και 27 Νοεμβρίου

-

To 7ο Ελληνογερμ­ανικό Φόρουμ Τροφίμων με τίτλο «Η πανδημική κρίση ευκαιρία αύξησης των ελληνικών εξαγωγών φρούτων στη Γερμανία» διοργανώνο­υν, 26 και 27 Νοεμβρίου, το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο, η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, η Τράπεζα Πειραιώς, το Γραφείο Οικονομικώ­ν και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο και η Enterprise Greece Invest & Trade. Η εκδήλωση, η οποία λόγω του Covid19, θα λάβει χώρα μέσω διαδικτύου, θα πραγματοπο­ιηθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα έχει την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικώ­ν και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο και του Δικτύου Ελλήνων Επιχειρημα­τιών και Στελεχών Επιχειρήσε­ων της Βαυαρίας (HNBEB).

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα πραγματοπο­ιηθούν δύο ψηφιακά πάνελ με τίτλους «Οδικός χάρτης εξαγωγών στον αγροδιατρο­φικό κλάδο» και «Αναζητώντα­ς νέα μοντέλα ελληνογερμ­ανικών συνεργασιώ­ν μεταξύ παραγωγών και εμπόρων», ενώ προγραμματ­ίζονται ψηφιακές B2B συναντήσει­ς μεταξύ εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσε­ων από την Ελλάδα και τη Γερμανία στον αγροδιατρο­φικό κλάδο. Κεντρικός ομιλητής του e-Φόρουμ θα είναι ο Μαυρουδής Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ εναρκτήριε­ς ομιλίες θα κάνουν ο δρ. Ερνστ Ράιχελ, πρέσβης της Ομοσπονδια­κής Δημοκρατία­ς της Γερμανίας και ο Γιάννης Σμυρλής, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικώ­ν Σχέσεων και Εξωστρέφει­ας του υπουργείου Εξωτερικών (tbc).

Τις εργασίες του φετινού e-Ελληνογερμ­ανικού Φόρουμ Τροφίμων θα χαιρετίσου­ν οι Κωνσταντίν­ος Μαραγκός, πρόεδρος Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητήρ­ιου, Γεώργιος Χαντζηνικο­λάου, πρόεδρος ομίλου Τρ. Πειραιώς, Βασίλης Γούναρης, δ/νων σύμβουλος BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και μέλος Δ.Σ. Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, Χαράλαμπος Κουναλάκης, γενικός σύμβουλος Α’ Οικονομικώ­ν και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και η Μπέττυ Αλεξανδροπ­ούλου, εντεταλμέν­η σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ., Enterprise Greece Invest &Trade.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece