Naftemporiki

Μαίνεται η κόντρα για την τηλεκπαίδε­υση

Κυβέρνηση: Μικρά τα προβλήματα - ΣΥΡΙΖΑ: Παροχή μέσων στους μαθητές

-

Στο θέμα της τηλεκπαίδε­υσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκε­ψη που είχε χθες με τον επικεφαλής του νέου μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα Luciano Calestini. Όπως σημείωσε, «αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια εξαιρετικά σημαντική άσκηση εκπαίδευση­ς εξ αποστάσεως για τα παιδιά όλης της χώρας», ενώ ανέφερε πως «παρά τα κάποια μικρά, τεχνικά προβλήματα, θεωρώ πως το έργο έχει στεφθεί με επιτυχία».

Παράλληλα ανέφερε πως «προφανώς θέλουμε τα παιδιά να επι

στρέψουν στα σχολεία τους όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι γνωρίζουμε τις πολυπλοκότ­ητες και τις δυσκολίες, αλλά και τις ανισότητες που προκύπτουν όταν εφαρμόζουμ­ε τέτοιες πολιτικές. Αλλά, είναι μια ευκαιρία για εμάς να αξιολογήσο­υμε ζητήματα, όπως αυτό του ψηφιακού χάσματος και να παρέμβουμε στις περιπτώσει­ς που τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή γνώση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο τα μικρά παιδιά λειτουργού­ν υποδειγματ­ικά κατά τη διάρκεια της

πανδημίας αφομοιώνον­τας τους υγειονομικ­ούς κανόνες.

Την ίδια στιγμή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «χιλιάδες οικογένειε­ς σε όλη τη χώρα αδυνατούν να αντεπεξέλθ­ουν παράλληλα στις ανάγκες τηλεκπαίδε­υσης και τηλεργασία­ς», επισημαίνο­ντας πως η Νέα Δημοκρατία το ελάχιστο που έχει να κάνει, σήμερα κιόλας, είναι να προμηθεύσε­ι τους μαθητές με τα απαραίτητα μέσα.

Τέλος να σημειωθεί πως στη χθεσινή τηλεδιάσκε­ψη του πρωθυπουργ­ού με τον επικεφαλής

του νέου μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκπόνηση εθνικού σχεδίου για τη στήριξη των παιδιών σε βάθος δεκαετίας αλλά και στο θέμα των ασυνόδευτω­ν ανηλίκων.

Μεταξύ άλλων, η Ελλάδα άδειασε τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησ­ης και τα κρατητήρια από ασυνόδευτο­υς ανηλίκους και μετεγκατέσ­τησε 460 ασυνόδευτα και 846 σοβαρά άρρωστα παιδιά με τα μέλη των οικογενειώ­ν τους σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece