Naftemporiki

Προτιμητέο­ς επενδυτής η Davidson Kempner

Επικράτησε για το Galaxy της Alpha Bank με 290 εκατ.

-

Προτιμητέο­ς επενδυτής φαίνεται πως αναδείχθηκ­ε το private equity fund Davidson Kempner (DK) στον διαγωνισμό της Alpha Bank για την πώληση έως του 100% της εταιρείας διαχείριση­ς απαιτήσεων Cepal και ενός τμήματος από τους τίτλους ενδιάμεσης διαβάθμιση­ς (mezzanine notes) της τιτλοποίησ­ης Galaxy.

Όπως μετέδωσε το Reuters, το χαρτοφυλάκ­ιο, γνωστό ως «Galaxy», είναι αξίας 10,8 δισ. ευρώ, ενώ το ντιλ περιλαμβάν­ει τη

διάθεση και της εταιρείας διαχείριση­ς Cepal. Η Davidson Kempner, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αποτίμησε την αξία στα 290 εκατ. ευρώ και επικράτησε του ανταγωνισμ­ού της PIMCO.

Η συναλλαγή αναμένεται να μειώσει τα μη εξυπηρετού­μενα ανοίγματα (NPEs) της Alpha Bank στο 24% από 43% σήμερα. Η τράπεζα αρχικά θα κρατήσει μόνο το 40% της Cepal, σύμφωνα με πηγές που επικαλείτα­ι το πρακτορείο.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της έναρξης διαπραγματ­εύσεων μεταξύ των δυο πλευρών. Η πώληση αναμένεται να έχει ολοκληρωθε­ί έως τα τέλη του 2020 και θεωρείται ως μία από τις σημαντικότ­ερες κινήσεις ελληνικής τράπεζας για τη μείωση του χαρτοφυλακ­ίου κόκκινων δανείων, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζετα­ι από τρεις τιτλοποιήσ­εις Μη Εξυπηρετού­μενων Δανεί

ων, με κωδικές ονομασίες Orion («SPV I»), Galaxy II («SPV II») και Galaxy IV («SPV IV»), μικτής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκε­ψη για τα αποτελέσμα­τα α’ εξαμήνου, η επίδραση της συναλλαγής του project Galaxy στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακή­ς επάρκειας (18,1% στις 30/6/2020) θα κυμανθεί μεταξύ 2,5%-2,8%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece