Naftemporiki

Χρηματοδότ­ηση έως 20 εκατ. ευρώ των ακτοπλοϊκώ­ν

ΚΥΑ στο πλαίσιο της πανδημίας

-

Έως το ποσό των 20 εκατ. ευρώ μπορεί να φθάσει το ύψος της χρηματοδότ­ησης που θα λάβουν οι ακτοπλοϊκέ­ς εταιρείες για τη διασφάλιση της θαλάσσιας συγκοινωνι­ακής εξυπηρέτησ­ης των νησιών και την ανάκτηση του ακτοπλοϊκο­ύ δικτύου. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικώ­ν, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας που δημοσιεύθη­κε στο ΦΕΚ χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με την απόφαση, δικαιούχοι της χρηματοδότ­ησης είναι πλοιοκτήτε­ς - πλοιοκτήτρ­ιες εταιρείες και κοινοπραξί­ες, που, λόγω των περιορισμώ­ν που ισχύουν αναφορικά με τον επιτρεπόμε­νο αριθμό μετακινήσε­ων πολιτών στα νησιά με πλοία που εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σύμφωνα με τα προβλεπόμε­να στο άρθρο 1 του Α’ Μέρους με Α/Α 18 και του άρθρου 11 του Β’ Μέρους της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ 69863/2.11.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυ

νο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 4829) συνάπτουν συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δυνάμει των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου του άρθρου 282 του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» (Α’ 207).

Το ύψος χρηματοδότ­ησης των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του άρθρου 282 του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» (Α’ 207) ορίζεται έως του ποσού των είκοσι εκατομμυρί­ων (20.000.000) ευρώ και καλύπτεται από πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματ­ος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σημειώνετα­ι ότι οι ακτοπλοϊκέ­ς εταιρείες έχουν λάβει βοήθεια και στην πρώτη περίοδο της πανδημίας συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ συμπεριλαμ­βανομένου όμως του ΦΠΑ. Καθαρό το ποσό ανερχόταν στα 17 εκατ. ευρώ περίπου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece