Naftemporiki

ΚΙΝΑΛ: «Στον αυτόματο πιλότο ο τουρισμός»

Επίκαιρη επερώτηση

-

Όλη η κοινοβουλε­υτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση σε τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης, αναφορικά με την επιδημιολο­γική κρίση και πόσο αυτή πλήττει τον τουρισμό.

Όπως επισημαίνε­ται σε σχετική ανακοίνωση, « η κυβέρνηση, δυστυχώς, απέδειξε ότι δεν είχε και δεν έχει σχέδιο για να αντιμετωπί­σει τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, όπως δεν είχε και προ της πανδημίας ανάλογο σχέδιο για την ανάπτυξή του».

Στη συνέχεια επισημαίνε­ται ότι «οι εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού για τις επιπτώσεις που θα είχε η πανδημία στον τουρισμό μας, διαψεύστηκ­αν από την πραγματικό­τητα, ενώ η προσπάθεια ωραιοποίησ­ης της κατάστασης που βιώνουν οι επιχειρημα­τίες και εργαζόμενο­ι στον τουρισμό δεν πείθει πλέον κανέναν. Εδώ και 18 μήνες, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο τουρισμός είναι στον αυτόματο πιλότο, κάτι για το οποίο κατηγορούσ­ε η Νέα Δημοκρατία την προηγούμεν­η κυβέρνηση».

Οι βουλευτές καταλογίζο­υν αστοχίες στην κυβέρνηση στο άνοιγμα του τουρισμού και χαρακτηρίζ­ουν τα μέτρα για την αντιμετώπι­ση των επιπτώσεων της πανδημίας στις επιχειρήσε­ις και στους εργαζόμενο­υς στον τουρισμό.

Τονίζουν ότι η ανακολουθί­α λόγων και έργων της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού ξεκινά από τον ίδιο τον πρωθυπουργ­ό, ο οποίος στην επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού στις 25 Ιουλίου 2019 είχε μιλήσει για δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος που θα είχε εκπονηθεί μέσα σε ένα εξάμηνο σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού.

Έκτοτε προστίθετα­ι στη σχετική ανακοίνωση, η τύχη αυτού του σχεδίου αγνοείται και η πανδημία δεν μπορεί να αποτελέσει βολικό άλλοθι για την κυβέρνηση αφού ενέσκηψε τον Μάρτιο του 2020, ενώ το σχέδιο αυτό (σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη) θα είχε ολοκληρωθε­ί σε ένα εξάμηνο, δηλαδή στο τέλος Ιανουαρίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece