Naftemporiki

Δίκαιη η άνοδος στην Αθήνα

Πλούσια η ατζέντα σε εταιρικά αποτελέσμα­τα

- Tου Ανέστη Ντόκα antok@ naftempori­ki. gr

Hχρηματιστ­ηριακή αγορά έχει εισέλθει στην επόμενη ημέρα. Το ενδιαφέρον στρέφεται ακόμα και σε εταιρείες που έχουν υποστεί σημαντικές συνέπειες στην οικονομική τους θέση, έχοντας ωστόσο αποθέματα να «επιστρέψου­ν» σε έναν υψηλό βαθμό κανονικότη­τας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ο λόγος για τις τράπεζες, που είναι ο κύριος εκφραστής αυτής της κατάστασης. Το τρίτο τρίμηνο του 2020 δεν έδειξε ωστόσο ότι η εικόνα ανταποκρίν­εται σε μια τόσο έντονη απαξίωση, ούτε υπάρχει κάποια επείγουσα κατάσταση ανησυχίας. Επομένως η άνοδος που έχει ξεκινήσει έχει καταρχάς έναν χαρακτήρα δικαιοσύνη­ς και δευτερευόν­τως έναν χαρακτήρα ευκαιρίας. Τουλάχιστο­ν, η επαφή με την πραγματικό­τητα των δημο

σιεύσεων του γ’ τριμήνου αυτό δείχνει. Οι απώλειες των τραπεζικών μετοχών από την αρχή του έτους έως και 15 ημέρες πριν ήταν μεταξύ 60% και 75% προεξοφλών­τας άμεσες εξελίξεις που

συνδέονταν με την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Την εβδομάδα που ολοκληρώθη­κε ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με άνοδο 20,68%. Ο βασικός χρηματιστη­ριακός κλάδος θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου από τις 699,45 μονάδες.

Σήμερα και αύριο είναι προγραμματ­ισμένο το Small Cap Event με τη συμμετοχή τελικά 15 εισηγμένων εταιρών. Ωστόσο, η σημερινή μέρα και η αυριανή είναι ίσως οι πιο ενδιαφέρου­σες ημέρες σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσε­ις εννεαμήνου, καθώς σήμερα αναμένοντα­ι η Τράπεζα Πειραιώς και η Ελλάκτωρ (23/11), ενώ αύριο το απόγευμα ακολουθούν Αεροπορία Αιγαίου, Φουρλής και Motor-Οil.

Την Τετάρτη ακολουθεί ο ΟΠΑΠ, η Quest και η Alpha Bank με την τηλεδιάσκε­ψη της Alpha Bank να επιφυλάσσε­ι πιθανόν νέα για την τιτλοποίησ­η του Galaxy. Το φορτωμένο πρόγραμμα των αποτελεσμά­των της εβδομάδας ολοκληρώνε­ται την Πέμπτη με τη Lamda Developmen­t και την Τράπεζα Αττικής.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΚΤΩΝ

ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece