Naftemporiki

Ο Ολυμπιακός νίκησε απουσίες και Παναθηναϊκ­ό

Ισόβαθμοι οι «ερυθρόλευκ­οι» στην κορυφή με τον Άρη

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoum@ naftempori­ki. gr

ΟΟλυμπιακό­ς ήταν ο κερδισμένο­ς της 9ης αγωνιστική­ς στη Σούπερ Λίγκα, καθώς ξεπέρασε τις πολλές και σημαντικές απουσίες του (Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Χασάν, Μπρούμα, Χολέμπας, Βινάγκρε) και νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκ­ό στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς». Με σκόρερ τον Φορτούνη στο 21ο λεπτό, ο πρωταθλητή­ς σημείωσε την έκτη νίκη σε επτά αγώνες και παρέμεινε στην κορυφή, μαζί με τον Άρη, υποχρεώνον­τας τους «πράσινους» σε τέταρτη ήττα στις εννέα αναμετρήσε­ις τους.

Με γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο 18ο λεπτό από τα 11 βήματα (σπρώξιμο του Μαλή στον Μάνο), το τέταρτο του Πορτογάλου άσου στη φετινή Λίγκα, ο Άρης πέρασε με 1-0 από το Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικ­ό, στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο των γηπεδούχων, που παραμένουν χωρίς νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Με νίκες οι «δικέφαλοι»

Ο ΠΑΟΚ τα χρειάστηκε στην Τούμπα απέναντι στον σφριγηλό ΠΑΣ Γιάννινα, έως ότου πάρει τη νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσ­εων με τον Ελ Καντουρί. Η ομάδα της Ηπείρου, μάλιστα, είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Εραμούσπε στο 31' και είχε ισοφαρίσει ο Σφιντέρσκι στο 52'.

Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημί

χρονο, η ΑΕΚ έφτασε στο ευρύ 41 επί της ΑΕΛ στη Ριζούπολη. Το σκορ άνοιξε ο Μαχαίρας στο 55', οι «βυσσινί» απάντησαν στο 67' με τον Σπαρβ, αλλά στο 72' ο Ανσαριφάρν­τ, στο 78' ο Σιμόες και στο 89' ο Γαλανόπουλ­ος, στην επάνοδό του μετά τον σοβαρό τραυματισμ­ό του, έδωσαν χροιά θριάμβου στη νίκη της Ένωσης. Μετά τον αγώνα παραιτήθηκ­ε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ ο προπονητής της, Μιχάλης Γρηγορίου.

Από έναν βαθμό μοιράστηκα­ν Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης στο Περιστέρι, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνε­ται ισόπαλη 2-2. Η «ελαφρά ταξιαρχία»

προηγήθηκε δύο φορές (4' Φατιόν, 47' Ιωαννίδης), για να απαντήσει άλλες τόσες από τα 11 βήματα ο Μανούσος (37', 72'). Με τον χθεσινό βαθμό η ομάδα της Ριζούπολης διέκοψε το αρνητικό σερί των πέντε ηττών.

Ισόπαλη, επίσης με 2-2, ολοκληρώθη­κε η εναρκτήρια αναμέτρηση της αγωνιστική­ς στη Φθιώτιδα, ανάμεσα στη Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης. Οι φιλοξενούμ­ενοι προηγήθηκα­ν με πέναλτι του Μπαράλες (41'), βρέθηκαν πίσω από τα γκολ των Ντέλετιτς (56' πέναλτι), Τσούκαλου (69') και ισοφάρισαν στο 78' με τον Ριέρα. Το συγκρότημα της Φθιώτιδας παρέμεινε χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Σήμερα Βόλος - ΟΦΗ

Η αυλαία της 9ης αγωνιστική­ς θα κλείσει σήμερα (19:30, Novasports 1) στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, όπου ο Βόλος θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ.

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες): Ολυμπιακός 19 (7 αγ.), Άρης 19 (7 αγ.), ΑΕΚ 16 (7 αγ.), ΠΑΟΚ 18 (8 αγ.), Βόλος 12 (7 αγ.), Ατρόμητος 12, Αστέρας Τρίπολης 11 (7 αγ.), ΠΑΣ Γιάννινα 9, Παναθηναϊκ­ός 9, ΟΦΗ 6 (8 αγ.), ΑΕΛ 5 (7 αγ.), Απόλλων Σμύρνης 4 (7 αγ.), Παναιτωλικ­ός 4, Λαμία 2 (7 αγ.).

 ??  ?? Την «υπογραφή» του Κώστα Φορτούνη (δεξιά στη φωτογραφία σε μονομαχία του με τον αμυντικό του Παναθηναϊκ­ού Μπαρτ Σένκεφελντ) έφερε η νίκη του Ολυμπιακού στον ντέρμπι των «αιωνίων» για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Την «υπογραφή» του Κώστα Φορτούνη (δεξιά στη φωτογραφία σε μονομαχία του με τον αμυντικό του Παναθηναϊκ­ού Μπαρτ Σένκεφελντ) έφερε η νίκη του Ολυμπιακού στον ντέρμπι των «αιωνίων» για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece