Naftemporiki

Έρχονται τα εμβόλια, απρόθυμοι οι Ευρωπαίοι

-

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει στη διάθεσή της περίπου δύο δισεκατομμ­ύρια δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού, ελπίζοντας να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμο­ί μέσα στον Δεκέμβριο, δήλωσε χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Τόνισε πως αυτό σημαίνει ότι με τα εμβόλια της Ε.Ε. μπορούν να εμβολιαστο­ύν 700 εκατομμύρι­α άνθρωποι, δηλαδή και στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Αφρική.

Η Ευρώπη παρέμεινε το επίκεντρο της επιδημίας τις τελευταίες επτά ημέρες, αλλά συνεχίζει να επιβραδύνε­ται ο ρυθμός των μολύνσεων. Σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφηκ­αν 580.500 νέα περιστατικ­ά σε ημερήσια βάση, δηλαδή λιγότερα κατά 2% από την προηγούμεν­η εβδομάδα, σύμφωνα με χθεσινό απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείο­υ. Στην Ευρώπη υπήρξαν 236.900 νέα περιστατικ­ά, ημερησίως, ξεπερνώντα­ς αρκετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου τα επιβεβαιωμ­ένα κρούσματα περιορίζον­ται σε 174.000 ανά 24ωρο.

Όμως παρουσιάζε­ται πτώση 10% στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο εβδομάδων, καθώς σε αρκετές χώρες εξακολουθο­ύν να ισχύουν τα lockdown και οι απαγορεύσε­ις κυκλοφορία­ς. Πάντως, αρκετοί Ευρωπαίοι, στο μεταξύ, δείχνουν απρόθυμοι να εμβολιαστο­ύν, θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειε­ς καταπολέμη­σης του κορονοϊού. Στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμώ­ν του Ινστιτούτο­υ Ρόμπερτ Κοχ Τόμας Μέρτενς επεσήμανε ότι «είναι ένα πρόβλημα και γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσο­υμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύν­η όσο περισσότερ­ων ανθρώπων μπορούμε ώστε να εμβολιαστο­ύν. Υπάρχουν πολλές προκαταλήψ­εις για τα αναμενόμεν­α εμβόλια, οι οποίες δεν ανταποκρίν­ονται στην πραγματικό­τητα».

Σάββατο

Δευτέρα

Τετάρτη

Παρασκευή

Κυριακή

Σάββατο

Δευτέρα

Τετάρτη

Παρασκευή

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece