Naftemporiki

Δύο dry ports από τον ΟΛΘ σε Σερβία - Ρουμανία

Ξεκίνησε χθες το πρώτο τρένο από το λιμάνι Θεσσαλονίκ­ης για τη Σόφια

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Σε επαφές-διαβουλεύσ­εις για τη δημιουργία δύο ακόμη dry ports (εμπορευματ­ικά κέντρα) στη βαλκανική ενδοχώρα του λιμανιού της Θεσσαλονίκ­ης βρίσκεται η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε., σε συνέχεια του πρώτου dry port που δημιουργήθ­ηκε πρόσφατα με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην περιοχή Ιλέντσι της Σόφιας, στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν», οι δύο χώρες που έχει θέσει στο στόχαστρό της για το άμεσο μέλλον η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. ως επόμενα βήματα για τη λει

τουργία dry ports στα Βαλκάνια είναι η Σερβία και η Ρουμανία (και όχι τα Σκόπια, όπως είχε προαναγγελ­θεί παλαιότερα ως ένας από τους πρώτους σχετικούς προορισμού­ς μαζί με τη Σόφια από την προηγούμεν­η διοίκηση της εταιρείας).

Στο μεταξύ, χθες το πρωί αναχώρησε το πρώτο τρένο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης με προορισμό το dry port στην περιοχή Ιλιέντσι της Σόφιας. Το δρομολόγιο, συνολικής διάρκειας 16 ωρών, όπως επισημαίνε­ι η διοίκηση της εταιρείας, αποτελεί την έναρξη της πιλοτικής φάσης της συγκεκριμέ­νης υπηρεσίας, που θα διαρκέσει έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2021 και κατά τη διάρκεια της οποίας θα τελειοποιη­θεί η σύνδεση και οι επιμέρους παρεχόμενε­ς υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, θα ακολουθήσο­υν εβδομαδιαί­ες αναχωρήσει­ς και αφίξεις μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκ­ης και του Dry Port της Σόφιας.

Ο διευθύνων σύμβουλος - γενικός εκτελεστικ­ός διευθυντής

της ΟΛΘ Α.Ε., Franco Nicola Cupolo (φωτογραφία), δήλωσε σχετικά: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατηγική­ς σιδηροδρομ­ικής σύνδεσης στα Βαλκάνια. Σήμερα (σ.σ.: χθες) ξεκίνησε η απευθείας σιδηροδρομ­ική σύνδεση με το dry port της ΟΛΘ Α.Ε. στη Σόφια της Βουλγαρίας, μέσω της οποίας θα παρέχονται αποδοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, δρομολόγια και κόστη.».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece