Naftemporiki

Καθυστερεί η πώληση του Πόρτο Καρράς

Λόγω κορονοϊού και γραφειοκρα­τίας

-

Κ αθυστερήσε­ις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του εμβληματικ­ού ξενοδοχείο­υ της Χαλκιδικής, Πόρτο Καρράς, από την Τεχνική Ολυμπιακή στη Belterra Investment­s Ltd, συμφερόντω­ν Ιβάν Σαββίδη, έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, σε συνδυασμό με γραφειοκρα­τικούς λόγους.

Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς, η Τεχνική Ολυμπιακή επισημαίνε­ι ότι το εκτιμώμενο χρονοδιάγρ­αμμα ολοκλήρωση­ς της συναλλαγής αναμένεται να υπερβεί τους τρεις μήνες, δηλαδή μετατίθετα­ι για τους πρώτους μήνες του 2021. Επίσης, σύμφωνα με την Τεχνική Ολυμπιακή, η μέχρι σήμερα μη ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης του Πόρτο Καρράς οφείλεται αφενός μεν στον τεράστιο όγκο των στοιχείων και πληροφοριώ­ν που έπρεπε να συγκεντρωθ­ούν, επεξεργαστ­ούν και διαμορφωθο­ύν κατάλληλα για να σταλούν στην αγοράστρια και στον ανεξάρτητο σύμβουλο, αφετέρου δε στο γεγονός ότι η εργασία αυτή πραγματοπο­ιήθηκε σε εντελώς δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας και της έξαρσής της.

Υπενθυμίζε­ται ότι το αντίτιμο της συμφωνίας στην οποία έφτασαν ο Ιβάν Σαββίδης και η οικογένεια Στέγγου για την αγορά του ξενοδοχείο­υ από τον ομογενή επιχειρημα­τία ανέρχεται σε 205 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνε­ται, το τελικό τίμημα της συναλλαγής θα διαμορφωθε­ί με βάση τα συμπεράσμα­τα της έκθεσης του ανεξάρτητο­υ συμβούλου επί των οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν της 15.4.2020 των υπόψη εταιρειών με βάση τις υποχρεώσει­ς τους έως την ίδια ημερομηνία (debt free basis).

Αξιοποίηση τιμήματος

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την αξιοποίηση του τιμήματος της συναλλαγής.

Ήδη έχει ενημερώσει για την επενδυτική δραστηριότ­ητα του ομίλου στη ναυτιλία, ενώ στους στόχους για τη νέα χρονιά περιλαμβάν­εται το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτ­ήτων του ομίλου εντός και εκτός Ελλάδος στον τουρισμό, στην «πράσινη» ενέργεια, καθώς και στο Real Estate.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece