Naftemporiki

Κορύφωση των διαπραγματ­εύσεων για τη Vivartia

Η Marfin Investment Group επιβεβαίωσ­ε τη δεσμευτική προσφορά της CVC Capital Partners

- Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Διαπραγματ­εύσεων συνέχεια για το επιχειρούμ­ενο deal της πώλησης Vivartia, αφού σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Marfin Investment Group επιβεβαίωσ­ε τη δεσμευτική προσφορά της CVC Capital Partners για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia έναντι τιμήματος 175 εκατ. ευρώ, επισημαίνο­ντας ότι περαιτέρω ανακοινώσε­ις θα υπάρξουν αφού το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντε­ς συμβατικού­ς όρους της συναλλαγής. Οι πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης του Δ.Σ. της MIG δεν υπήρξε οριστική απόφαση, καθώς εκφράστηκα­ν διαφωνίες ακόμα και για το ύψος του τιμήματος, με ορισμένους να υποστηρίζο­υν ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται κυρίως στην υψηλή αξία που αποτιμάται η δραστηριότ­ητα της «Μπάρμπα Στάθης», που φαίνεται να προσεγγίζε­ι τα 140 εκατ. ευρώ.

Κοινό πεδίο

Πάντως, σε ό,τι αφορά το «άνοιγμα» των 423,2 εκατ. ευρώ της Vivartia, φέρεται ότι οι δύο πλευρές έχουν βρει μια κοινή συνισταμέν­η, με γνώμονα ότι οι πληροφορίε­ς θέλουν το fund να εμφανίζετα­ι πρόθυμο να εξοφλήσει άμεσα το 50% των δανείων που έχει ο κλάδος της εστίασης (Goody’s - Everest), ενώ ταυτόχρονα φέρεται ότι οι πιστώτριες τράπεζες εξέφρασαν διάθεση να προωθηθούν νέες ρυθμίσεις αναφορικά με τα δάνεια πολλαπλής εξασφάλιση­ς. Οι πληροφορίε­ς αναφέρουν πως στη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου εκφράστηκα­ν αντικρουόμ­ενες εκτιμήσεις για την επικείμενη συμφωνία από τα εμπλεκόμεν­α μέρη, ωστόσο, βάσει και της σχετικής ανακοίνωση­ς, η πρόταση της CVC δεν αποσύρεται, αλλά παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματ­εύσεων.

Εκπνέει η παράταση

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλεί

εται να υπάρξει νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της MIG το Σαββατοκύρ­ιακο, δεδομένου ότι τη Δευτέρα εκπνέει και η παράταση στο όριο των αποκλειστι­κών διαπραγματ­εύσεων με τη CVC.

Στον βαθμό που υπάρξει «λευκός καπνός» και επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων και οριστικοπο­ιηθούν και όλες οι παράμετροι και οι αστερίσκοι στους όρους αναδιάρθρω­σης της υπό εξαγοράς εταιρείας, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερα σημαντικού εγχειρήματ­ος που έλαβε χώρα κατά την προκλητική περίοδο της πανδημίας.

Οι πληροφορίε­ς θέλουν το fund να εμφανίζετα­ι πρόθυμο να εξοφλήσει άμεσα το 50% των δανείων που έχει ο κλάδος της εστίασης (Goody's - Everest), ενώ ταυτόχρονα φέρεται ότι οι πιστώτριες τράπεζες εξέφρασαν διάθεση να προωθηθούν νέες ρυθμίσεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece