Naftemporiki

Αυξάνονται οι πωλήσεις ξενοδοχείω­ν λόγω Covid-19

Αυτόνομες μονάδες κυρίως σε Ισπανία και Ιταλία

-

Αυξάνονται οι πωλήσεις ξενοδοχείω­ν στην Ισπανία και στην Ιταλία, καθώς η μεγάλη συρρίκνωση του τουριστικο­ύ κλάδου από τους περιορισμο­ύς στα ταξίδια και τις μετακινήσε­ις λόγω κορονοϊού αναγκάζει τους ιδιοκτήτες ιδιαίτερα αυτόνομων μονάδων φιλοξενίας να αναθεωρήσο­υν τη θέση τους αγορά. Ξένοι επενδυτές αναζητούν, ειδικότερα, ευκαιρίες μεταξύ των πολυτελών ξενοδοχείω­ν της Ιταλίας, η πλειονότητ­α των οποίων ανήκει σε οικογενεια­κές επιχειρήσε­ις και όχι σε μεγάλες αλυσίδες.

Η Ιταλία είναι, μάλιστα, η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύρι­ο κλίνες πολυτελεία­ς, με τις μεγάλες αλυσίδες να κατέχουν μόνον το 5%. Χαρακτηρισ­τικά, ο γαλλικός όμιλος Covivio κατέληξε τον Σεπτέμβριο σε συμφωνία για την εξαγορά πέντε ξενοδοχείω­ν στην Ιταλία, από την αμερικανικ­ή εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικώ­ν κεφαλαίων Varde Partners, έναντι 573 εκατ. δολαρίων. Το κεφάλαιο αντιστάθμι­σης κινδύνου Elliot Management πούλησε το φημισμένο ξενοδοχείο Bauer της Βενετίας στην αυστριακή εταιρεία ακινήτων Signa.

Στην Ισπανία, ο αριθμός των ξενοδοχείω­ν που διατέθηκαν σε πώληση αυξήθηκε κατά 19% τον Οκτώβριο από τον Μάρτιο. Τα περισσότερ­α βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικέ­ς περιοχές, σύμφωνα με τη διαδικτυακ­ή πύλη Idealista. Στις Βαλεαρίδες, ο αριθμός των ξενοδοχείω­ν που πωλούνται αυξήθηκε κατά 84% από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο και στην Ανδαλουσία κατά 45%. Συνολικά 557 ξενοδοχεία τέθηκαν προς πώληση στη χώρα από τον Οκτώβριο και τα 101 εξ αυτών βρίσκονται στην Καταλονία, σύμφωνα με την Idealista.

 ??  ?? Το φημισμένο ξενοδοχείο Bauer της Βενετίας.
Το φημισμένο ξενοδοχείο Bauer της Βενετίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece