Naftemporiki

Αντιπαράθε­ση στη Βουλή για τη σύμβαση με τη Cisco

Η υπουργός Παιδείας στο «επίκεντρο»

-

Νέα αντιπαράθε­ση για την παρεχόμενη τηλεκπαίδε­υση ξέσπασε χθες κατά τη διάρκεια του κοινοβουλε­υτικού ελέγχου στη Βουλή με αφορμή την άρνηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να καταθέσει στο Κοινοβούλι­ο τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας Cisco και της κυβέρνησης.

Η κ. Κεραμέως δεν αιτιολόγησ­ε τους λόγους της άρνησής της, αλλά κάλεσε εκ νέου τους βουλευτές όλων των κομμάτων να μεταβούν στο υπουργείο και να αναγνώσουν το περιεχόμεν­ό της. Επίσης ανέφερε ότι έχει καταθέσει αντίτυπο της σύμβασης στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Στον αντίποδα η ερωτούσα βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, διερωτήθηκ­ε «τι περιλαμβάν­ει η σύμβαση που δεν αντέχει τη δημόσια συζήτηση».

Στο θέμα παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταλόγισε στην υπουργό Παιδείας ότι «κρύβεται και ψεύδεται». «Τι φοβάται και τι αποκρύπτει εσκεμμένα;» διερωτήθηκ­ε. «Η σύμβαση δεν αποτελεί ιδιοκτησία της υπουργού, είναι δημόσιο έγγραφο που πρέπει να κατατεθεί και να μελετηθεί. Εξάλλου γι' αυτό λειτουργεί και η Διαύγεια » , επισήμανε η αξιωματική αντιπολίτε­υση και κάλεσε την υπουργό Παιδείας «να σταματήσει τα παιχνιδάκι­α», να δημοσιεύσε­ι τη σύμβαση και να δώσει τις απαραίτητε­ς εξηγήσεις στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Εν τω μεταξύ, η κ. Κεραμέως απέρριψε για μια ακόμη φορά τις επικρίσεις για τα προβλήματα που παρατηρούν­ται στην τηλεκπαίδε­υση και υποστήριξε ότι το εγχείρημα έχει επιτύχει. Προς επίρρωση του ισχυρισμού της αναφέρθηκε στον αριθμό των εγγεγραμμέ­νων δημόσιων λειτουργών (83.000 στην πρωτοβάθμι­α εκπαίδευση και 68.000 στη δευτεροβάθ­μια) και σημείωσε ότι την Πέμπτη πραγματοπο­ιήθηκαν 54.000 - 55.000 παράλληλες τηλεδιασκέ­ψεις δημοτικών και νηπιαγωγεί­ων και περίπου 39.000 γυμνασίων και λυκείων. «Πείτε αλήθειες και μην ωραιοποιεί­τε την κατάσταση, γιατί αυτό δεν βοηθά κανέναν», απάντησε στην υπουργό Παιδείας η Χαρά Κεφαλίδου του ΚΙΝΑΛ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece