Naftemporiki

Παράταση των ΝΟΤΑΜ

-

Παρατείνον­ται οι αεροπορικέ­ς οδηγίες τόσο για πτήσεις εσωτερικού έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 όσο και για πτήσεις εξωτερικού έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο Covid-19. Πιο συγκεκριμέ­να, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, παρατείνετ­αι έως τις 7/12/20 στις 6 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματ­ικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), όπου επιτρέποντ­αι σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσε­ις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάν­ουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματ­ικούς/επιχειρημα­τικούς σκοπούς, για αντικειμεν­ικούς οικογενεια­κούς λόγους και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΥΠΑ παρατείνον­ται οι υφιστάμενε­ς ΙNOTAM πτήσεων εξωτερικού οι οποίες και θα ισχύουν έως τις 14/12/20 τα μεσάνυχτα. Ειδικότερα:

Οι δύο αεροπορικέ­ς οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.

Η αεροπορική οδηγία που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγοντα­ι μόνο στο ΔΑΑ.

Η αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους Ισραήλ με ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

Η αεροπορική οδηγία για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκ­ης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου 500 επιβατών την εβδομάδα.

Η αεροπορική οδηγία που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens).

Η ΙNOTAM προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχοντα­ι στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθε­ί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece