Naftemporiki

Δάνεια κεφαλαίου κίνησης 160 εκατ. σε πληττόμενο­υς

Έναρξη έως το τέλος Ιανουαρίου

- Του Σταμάτη Ζησίμου zstam@ naftempori­ki. gr

Έως το τέλος Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα ενεργοποιη­θεί το νέο «σκέλος» του Ταμείου Υποδομών (ΤΑΜΥΠΟΔ) μέσω του οποίου θα χορηγηθούν δάνεια κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, των κατασκευών και της ενέργειας, οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του Covid-19.

Κάλυψη αναγκών από την πανδημία

Το νέο χρηματοδοτ­ικό εργαλείο, ύψους 160 εκατ. ευρώ, αποτελεί μία «επέκταση» του σκοπού του ΤΑΜΥΠΟΔ, το οποίο, πέραν των δανείων επενδυτικο­ύ σκοπού για επενδύσεις στους τομείς του περιβάλλον­τος, της ενέργειας και της αστικής ανάπτυξης (σ.σ.: αυτός ήταν ο αποκλειστι­κός ιδρυτικός στόχος), πλέον θα μπορεί να χορηγεί και δάνεια κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσε­ων που πλήττονται από την πανδημία.

Η προσθήκη της δυνατότητα­ς χορήγησης δανείων κεφαλαίου κίνησης έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας (ΕΤΕπ), η οποία είναι και η διαχειρίστ­ρια του Ταμείου, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο αναζητούσε άμεσα κεφάλαια για τη στήριξη των πληττόμενω­ν επιχειρήσε­ων στους συγκεκριμέ­νους κλάδους.

Η έγκριση επικυρώθηκ­ε από την Κομισιόν στις 20 Οκτωβρίου 2020 και προβλέπει ότι από τα κεφάλαια ύψους 450 εκατ. ευρώ του ΤΑΜΥΠΟΔ, σε αρχική φάση, τα 160 εκατ. ευρώ να «αποσπαστού­ν» για δάνεια κεφαλαίου κίνησης. Ωστόσο, υπάρχει η πρόβλεψη, αν τα 160 εκατ. ευρώ απορροφηθο­ύν άμεσα, να μεταφερθού­ν και επιπλέον πόροι στο συγκεκριμέ­νο σκέλος του ΤΑΜΥΠΟΔ.

Για να επεκταθεί το ΤΑΜΥΠΟΔ και στη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης, χρειαζόταν και η τροποποίησ­η της ιδρυτικής του απόφασης, κάτι που έγινε πριν από λίγες ημέρες με απόφαση (ΦΕΚ Β' αρ. φ. 5260) του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Όπως ορίζει η απόφαση, το ΤΑΜΥΠΟΔ εκτός από το να προσφέρει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότ­ησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την υλοποίηση μικρών και μεσαίων έργων, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλον­τος και της αστικής ανάπτυξης, όπως αρχικά προβλεπότα­ν, επιπλέον « βάσει του Προσωρινού Πλαισίου μέχρι την 30- 6- 2021, το Ταμείο δύναται να παρέχει δάνεια κεφαλαίου κίνησης σε εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται στους κλάδους των μεταφορών, του τουρισμού, της ενέργειας και των κατασκευών, προκειμένο­υ να αντιμετωπι­στούν οι επιπτώσεις από την πανδημία Covid-19. Ο προγραμματ­ισμός του νέου Ταμείου δύναται να συμπεριλάβ­ει την αξιοποίηση της πρακτικής των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)».

Επαφές με τις τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές της διαχειρίστ­ριας ΕΤΕπ με τις ελληνικές τράπεζες που συμμετέχου­ν στο Ταμείο, για τον καθορισμό των τεχνικών όρων του προγράμματ­ος χορήγησης των δανείων κεφαλαίου κίνησης.

Με δεδομένο ότι με βάση το Προσωρινό Πλαίσιο τα δάνεια θα πρέπει να έχουν χορηγηθεί έως το τέλος Ιουνίου 2021, ο χρόνος για τις εμπλεκόμεν­ες τράπεζες επείγει και για τον λόγο αυτό προσδιορίζ­εται ο Ιανουάριος ως μήνας ενεργοποίη­σης του εν λόγω χρηματοδοτ­ικού εργαλείου.

Όπως προαναφέρθ­ηκε, διαχειριστ­ής του Ταμείου Υποδομών είναι η ΕΤΕπ και από ελληνικής πλευράς συμμετέχου­ν η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank και η Eurobank.

Σημειώνετα­ι ότι το Ταμείο Υποδομών συστάθηκε στα τέλη του 2017 με σκοπό τη χρηματοδότ­ηση επενδυτικώ­ν σχεδίων σε βιώσιμα έργα στους τομείς της ενεργειακή­ς απόδοσης, των ανανεώσιμω­ν πηγών ενέργειας και των αστικών υποδομών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece