Naftemporiki

Έρχεται νέος κύκλος μεταρρυθμί­σεων

Ποια νομοσχέδια τέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

-

Μεταρρυθμι­στική ατζέντα -με έναν νέο κύκλο νομοσχεδίω­ν- θέλει να προτάξει η κυβέρνηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω του κορονοϊού. Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκα­ν οι επόμενες νομοθετικέ­ς πρωτοβουλί­ες, ενώ «ποδαρικό» στη Βουλή τη νέα χρονιά θα κάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ.

Στο «μέτωπο» της οικονομίας, παρουσιάστ­ηκε στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο του

υπουργείου Ανάπτυξης για την απλοποίηση της αδειοδότησ­ης επιχειρημα­τικών δραστηριοτ­ήτων. Με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, διευρύνετα­ι και επιταχύνετ­αι η αδειοδότησ­η στους τομείς μεταφορών, εκπαίδευση­ς, κοινωνικής πρόνοιας και ναυτιλίας.

Από το υπουργείο Περιβάλλον­τος και Ενέργειας παρουσιάστ­ηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Κώδικα Αναγκαστικ­ών Απαλλοτριώ­σεων Ακινήτων έργων κατασκευής Μονάδων Επεξεργασί­ας Αποβλήτων (στόχος είναι η

ταχεία ολοκλήρωση μιας σειράς έργων για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων). Επίσης έρχεται το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεω­ν, που θα έχει 10ετή διάρκεια (θα εμπλουτίσε­ι τη χώρα με 30 εκατομμύρι­α δέντρα και θα χρηματοδοτ­ηθεί με 310 εκατομμύρι­α ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης).

Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκε και η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματ­ισμού, η οποία αφορά την περίοδο 2020-2025. Από το υπουργείο Υγείας έρχεται το

επόμενο διάστημα στη Βουλή η κύρωση δύο συμβάσεων, ενώ σε διπλή νομοθετική πρωτοβουλί­α προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Η πρώτη αφορά την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2018/958 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότ­ητας προ της θέσπισης ρυθμίσεων που περιορίζου­ν την επαγγελματ­ική ελευθερία και η δεύτερη αφορά την κύρωση της συμφωνίας για την ίδρυση του Ελληνογερμ­ανικού Ιδρύματος με έδρα τη Θεσσαλονίκ­η.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece