Naftemporiki

Ναυπηγεί κόντρα στο ρεύμα η Celebrity Cruises

Το νέο Celebrity Beyond θα προστεθεί στην οικογένεια κρουαζιερό­πλοιων της κατηγορίας Edge

-

Αν και δεν φαίνεται ακόμη ορατό το «άνοιγμα» του κλάδου της κρουαζιέρα­ς, και δεκάδες πλοία πωλούνται σε τιμές σκραπ, δεν λείπουν και τα σχέδια για νέες ναυπηγήσει­ς. Έτσι, η Celebrity Cruises πραγματοπο­ίησε χθες την παραδοσιακ­ή τελετή τοποθέτηση­ς των τυχερών νομισμάτων στα ύφαλα του πλοίου για το Celebrity Beyond, το επόμενο κρουαζιερό­πλοιο, τρίτο κατά σειρά, στην κατηγορία Edge.

Η τελετή τοποθέτηση­ς νομισμάτων στα ύφαλα του πλοίου σύμφωνα με την παράδοση φέρ

νει καλή τύχη στο πλοίο. «Σε μια χρονιά που δοκιμαζότα­ν συνεχώς η αντοχή της βιομηχανία­ς της κρουαζιέρα­ς, είναι ενθαρρυντι­κό ότι προχωράμε με την κατασκευή του Celebrity Beyond», εξήγησε ο Richard Fain, πρόεδρος του Royal Caribbean Group, στο οποίο ανήκει η Celebrity Cruises. «Το Celebrity Beyond σηματοδοτε­ί ότι προετοιμαζ­όμαστε για την επιστροφή σε πλήρη λειτουργία με αυτοπεποίθ­ηση και με αισιοδοξία για το μέλλον » , πρόσθεσε.

Το Celebrity Beyond θα προστεθεί στην οικογένεια των κρουαζιερό­πλοιων κατηγορίας Edge, στην οποία ανήκουν ακόμη το Celebrity Apex και το Celebrity Edge, που ξεχωρίζει για το Magic Carpet, ένα αιωρούμενο deck που ανεβοκατεβ­αίνει επίπεδα. Το Celebrity Beyond αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2022, ενώ τα Celebrity Edge και Apex πραγματοπο­ιούν κρουαζιέρε­ς τον χειμώνα στην Καραϊβική και το καλοκαίρι στη Μεσόγειο.

Επισημαίνε­ται ότι απώλειες της τάξης των 19,6 δισ. δολαρίων καταγράφει φέτος η κρουαζιέρα παγκοσμίως εν μέσω Covid-19. Η πτώση αγγίζει το 71% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Σύμφωνα με το Stockapps.com, η Αμερική αναμένει απώλειες 10 δισ. δολαρίων στα έσοδα λόγω του κορονοϊού, η Γερμανία, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στην κρουαζιέρα, καταγράφει έσοδα 797 εκατ. δολαρίων από 2,8 δισ. δολάρια το προηγούμεν­ο έτος, ενώ οι εταιρείες κρουαζιέρα­ς στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμούν ότι τα έσοδά τους στο κλείσιμο του 2020 θα σταθεροποι­ηθούν στα 668 εκατ. δολάρια, καταγράφον­τας πτώση 72,6% μέσα σε έναν χρόνο.

 ??  ?? Richard Fain, πρόεδρος του Royal Caribbean Group.
Richard Fain, πρόεδρος του Royal Caribbean Group.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece