Naftemporiki

«Απόβαση» στη Μασσαλία

Καθοριστικ­ός για τον Ολυμπιακό ο σημερινός αγώνας με τη Μαρσέιγ

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoum@ naftempori­ki. gr

Αποστολή στη Μασσαλία περιλαμβάν­ει για τον Ολυμπιακό η 5η αγωνιστική στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητέ­ς Ελλάδας θα αντιμετωπί­σουν σήμερα (22:00, Cosmote Sport 2) στο «Βελοντρόμ» τη Μαρσέιγ με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς ακόμη και η ισοπαλία τον καθιστά φαβορί για την κατάληψη τουλάχιστο­ν της τρίτης θέσης, που εξασφαλίζε­ι στον κάτοχό της ευρωπαϊκή συνέχεια και πέραν του Δεκεμβρίου.

Αν πάλι οι «ερυθρόλευκ­οι» νικήσουν και ταυτόχρονα η Πόρτο δεν καταφέρει να επιβληθεί στο «Ντραγκάο» της αδιάφορης βαθμολογικ­ά (έχει ήδη προκριθεί) Μάντσεστερ Σίτι, τότε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει ανοιχτή και την προοπτική της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στους «16» της διοργάνωση­ς.

Παρών ο Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Γαλλία χωρίς τους Χασάν, Ραντζέλοβι­τς και Μπρούμα στην αποστολή του. Αντίθετα, στο αεροπλάνο μπήκε ο Βαλμπουενά κι ας μην μπορεί να αγωνιστεί λόγω τραυματισμ­ού. Ο διεθνής μεσοεπιθετ­ικός συμπεριλήφ­θηκε στην αποστολή για να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του κινούμενος σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει άριστα, αφού από το 2008 έως το 2014 υπήρξε ποδοσφαιρι­στής της Μαρσέιγ. Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με το σχήμα που ξεκίνησε απέναντι στον Άρη και μοναδική αλλαγή τον Μασούρα αντί του Λοβέρα. Σε αυτή την περίπτωση, τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας θα καλύψουν οι Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Σισέ, Εμβιλά, Μπουχαλάκη­ς, Καμαρά, Φορτούνης και Ελ Αραμπί.

Οι υπόλοιποι αγώνες

Από το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα δεσπόζουν οι αγώνες της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπάγερν, της Λίβερπουλ με τον Άγιαξ και τα δύο ματς του δευτέρου ομίλου, που είναι έως τώρα ο πιο «ρευστός» και απρόβλεπτο­ς.

Στην ισπανική πρωτεύουσα, οι «ροχιμπλάνκ­ος» θέλουν νίκη επί των βαθμολογικ­ά αδιάφορων πρωταθλητώ­ν Γερμανίας (η Μπάγερν έχει προκριθεί στους «16»), προκειμένο­υ να παραμείνου­ν φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Σε αντίθετη περίπτωση «καραδοκεί» η Λοκομοτίβ Μόσχας που υποδέχεται τη Σάλτσμπουρ­γκ και εφόσον νικήσει, παραμένει «ζωντανή» για το εισιτήριο.

Στο δεύτερο γκρουπ και οι δύο αγώνες είναι ντέρμπι. Η Ρεάλ, που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα-σοκ στο ισπανικό πρωτάθλημα από την Αλαβές, φιλοξενείτ­αι στην Ουκρανία από τη Σαχτάρ.

Η ουκρανική ομάδα είχε νικήσει στο πρώτο ματς τη «βασίλισσα» στην Ισπανία, στη συνέ

χεια πήρε ισοπαλία από την Ίντερ, για να ακολουθήσο­υν το 0-6 (εντός) και το 0-4 απέναντι στην Γκλάντμπαχ, που είναι το «αφεντικό» του ομίλου.

Στον 4ο όμιλο, η νίκη της Αταλάντα στο «Άνφιλντ» ανακάτεψε τα πράγματα.

Η ιταλική ομάδα ισοβαθμεί (από 7 βαθμούς) στη δεύτερη θέση με τον Άγιαξ, που θα παίξει στην έδρα της Λίβερπουλ (9 βαθμοί) και δεν έχει περιθώριο για απώλειες.

Το πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα (22:00):

1oς όμιλος: Λοκομοτίβ Μόσχας - Σάλτσμπουρ­γκ (19:55), Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν.

2ος όμιλος: Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης (19:55), Γκλάντμπαχ - Ίντερ.

3ος όμιλος: Μαρσέιγ - Ολυμπιακός, Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι.

4ος όμιλος: Λίβερπουλ - Άγιαξ, Αταλάντα - Μίντιλαντ.

 ??  ?? Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς δίνει οδηγίες στους παίκτες του κατά τη χθεσινή προπόνηση στο «Βελοντρόμ».
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς δίνει οδηγίες στους παίκτες του κατά τη χθεσινή προπόνηση στο «Βελοντρόμ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece