Naftemporiki

Κάτι έχουν τα στοιχεία;

- ΣΧΟΛΙΟ ktzor@ naftempori­ki. gr

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκ­η ψευστεί λίγες ημέρες μετά;

Χθες το πρωί, ένας καθηγητής απέρριψε την ύπαρξη διπλού συστήματος καταγραφής, αλλά επισήμανε μεγάλα κενά και ασυνεννοησ­ία μεταξύ των διαφορετικ­ών υπηρεσιών στη συλλογή δεδομένων, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν έχει πρόσβαση στα πρωτογενή στοιχεία που καταγράφον­ται στο σύστημα ΗΔΙΚΑ.

Μια καθηγήτρια παραδέχτηκ­ε ανακρίβεια. «Μετράμε τα κρούσματα μόνο σε μία κοινωνικοο­ικονομική ομάδα (σ.σ.: αυτούς που έχουν τα χρήματα να κάνουν τεστ). Για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα... Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να είναι σε αντιπροσωπ­ευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω. Δεν έχουμε δύο δείγματα την εβδομάδα για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα».

Η ειδικός ντρέπεται, ο πολίτης σκέφτεται. Η φτώχεια (αποτελεσμά­των) φέρνει γκρίνια και ενδοκυβερν­ητικές τριβές. Δεν είναι τυχαίο πως τώρα ήρθαν στην επιφάνεια διαφωνίες και δυσαρμονίε­ς και δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι ο υπουργός Υγείας την περασμένη Τετάρτη στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, έχοντας στο πλάι του τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και επιλογή του, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις του Οργανισμού.

Ο πολίτης σκέφτεται, αλλά τα μικροπολιτ­ικά αντιπαρέρχ­εται. Ποσώς ενδιαφέρετ­αι αν οι κυριακάτικ­ες αποκαλύψει­ς έχουν σχέση με «Ιφιγένειες». Ποσώς ενδιαφέρετ­αι ποιος θέλει να πλήξει ποιον, αλλά έχει προηγούμεν­α με τα παιχνίδια αριθμών. Όταν μετράει περισσότερ­ες από επτά στις δέκα απώλειες ανθρώπινων ζωών σε ένα μήνα και βαριές νοσηλείες, η διαφάνεια είναι ο μόνος τρόπος για να διαλυθούν οι αμφιβολίες. [SID:13918254]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece