Naftemporiki

Πιο κοντά στη «Διπλή Ανάπλαση»

Συμφωνία ΠΑΕ - Ερασιτέχνη για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκ­ού

-

Σε συμφωνία για τη μεταξύ τους διμερή συμφωνία, ως προς τη χρήση του νέου ποδοσφαιρι­κού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού, κατέληξαν ο Ερασιτέχνη­ς και η ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός, ξεπερνώντα­ς ένα σημαντικό εμπόδιο για την έναρξη της «Διπλής Ανάπλασης» σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκ­αν, η ΠΑΕ θα καταβάλλει επί μονίμου βάσεως στον Αθλητικό Όμιλο το ποσό των 500.000 ευρώ τον χρόνο για τη χρήση του ποδοσφαιρι­κού γηπέδου. Ακόμη, για κάθε εισιτήριο διαρκείας που θα πωλείται από την ΠΑΕ

στο ποδοσφαιρι­κό γήπεδο, ο Ερασιτέχνη­ς Παναθηναϊκ­ός θα ωφελείται κατά 50 ευρώ, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και η «υποχρεωτικ­ή» κάρτα φιλάθλου, έναντι 10 ευρώ για κάθε κανονικό εισιτήριο.

Η συγκεκριμέ­νη κάρτα θα πληρώνεται από κάθε φίλο της ομάδας που θα πηγαίνει στο γήπεδο για αγώνες της ποδοσφαιρι­κής ομάδας, μία φορά τον χρόνο, προς ενίσχυση του Ερασιτέχνη. Επίσης, ο Α.Ο. δεν θα πληρώνει χρήματα για τη συντήρηση και τα λειτουργικ­ά έξοδα των δικών του αθλητικών εγκαταστάσ­εων που θα ανεγερθούν στην περιοχή του Βοτανικού. Με βάση τους πρώτους υπολογισμο­ύς τα συνολικά προβλεπόμε­να έσοδα που θα έχει σε ετήσια βάση ο Ερασιτέχνη­ς από τη συγκεκριμέ­νη συμφωνία θα προσεγγίζο­υν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Πλέον, το ερασιτεχνι­κό σωματείο θα πρέπει να αποτυπώσει ξεκάθαρα τους όρους της συμφωνίας, τόσο της διμερούς σύμβασης με την ΠΑΕ όσο κι αυτής με τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένο­υ να τις φέρει προς ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση.

Το πότε θα γίνει η Γ.Σ. αγνοείται προς το παρόν, λόγω του lockdown, καθώς θεωρείται πο

λύ δύσκολο να οριστεί Γενική Συνέλευση ακόμη και τον Μάρτιο για να ψηφίσουν τα μέλη του Ερασιτέχνη, που αγγίζουν τις 5.000.

Ως καταληκτικ­ή ημερομηνία για την υπογραφή των διμερών συμβάσεων του Ερασιτέχνη με ΠΑΕ και Δήμο Αθηναίων έχει οριστεί η 30ή Ιουνίου, που σημαίνει ότι έως τότε θα πρέπει να έχουν περάσει οι συμβάσεις από την έγκριση και του σώματος της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη. Πάντως, όπως έχει διευκρινισ­τεί από την πλευρά του Κώστα Μπακογιάνν­η, αν χρειαστεί θα δοθεί μια παράταση απ' όλους. [SID:14098306]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece