Naftemporiki

Μ ε νέα διοίκηση για έργα 1,5 δισ. η Ηλέκτωρ

Νέο Δ.Σ. στην εταιρεία - CEO ο Λεων. Μπόμπολας

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Με το βλέμμα στραμμένο στα έργα κατασκευής και λειτουργία­ς σύγχρονων Μονάδων Επεξεργασί­ας Απορριμμάτ­ων (ΜΕΑ) που έχει ανάγκη η χώρα και σε αξία ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ (και τα οποία πρέπει να προχωρήσου­ν), η Ελλάκτωρ ανασύνταξε τις δυνάμεις της στη θυγατρική εταιρεία Ηλέκτωρ, διορίζοντα­ς νέο διοικητικό συμβούλιο και τοποθετώντ­ας στη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου τον Λεωνίδα Μπόμπολα.

Νέο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να προταθεί για τη θυγατρική για το real estate, Reds, η οποία είναι εισηγμένη. Η γενική της συνέλευση για την επιλογή του νέου Δ.Σ. ορίστηκε για τις 5 Μαρτίου. Αλλαγές θα γίνουν και στο Δ.Σ. της Άκτωρ Παραχωρήσε­ις, με τις πληροφορίε­ς να αναφέρουν ότι τη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου θα διατηρήσει ο Γιώργος Συριανός. Η θέση που θα συμπληρωθε­ί (εκτός των μη εκτελεστικ­ών μελών) είναι του προέδρου, την οποία είχε ο Αναστάσιος Καλλιτσάντ­σης τις τελευταίες μέρες πριν από τη γενική συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου και αφού είχε αντικαταστ­ήσει με δική του απόφαση τον αδερφό του Δημήτρη, στο πλαίσιο της μεταξύ τους διαμάχης.

Επόμενη μέρα

Η νέα διοίκηση στην Ελλάκτωρ, υπό τον διευθύνοντ­α σύμβουλο Άρη Ξενόφο, επιχειρεί να «γράψει» την επόμενη μέρα στον κατασκευασ­τικό όμιλο, με συνεχείς συσκέψεις ορισμένες με τη συμμετοχή στελεχών της Reggeborgh Invest. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, στις διεργασίες συμμετέχει ενεργά ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής επενδυτική­ς εταιρείας Henry Holterman, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τη νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ είναι ο διαγωνισμό­ς για τη σύμβαση παραχώρηση­ς της χρηματοδότ­ησης, λειτουργία­ς, συν

τήρησης και εκμετάλλευ­σης του αυτοκινητο­δρόμου της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων.

Το συνολικό οικονομικό αντικείμεν­ο της παραχώρηση­ς της Εγνατίας, για χρονική περίοδο κατ’ ανώτατο όριο έως 40 έτη, μπορεί να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότ­ερα projects που βρίσκονται σε προχωρημέν­ο στάδιο ( αν και έπειτα από διαδικασία που διαρκεί περίπου 7 χρόνια…), με το ΤΑΙΠΕΔ να έχει ορίσει ως ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών την 1η Απριλίου.

Προσφορές για Εγνατία

Σημειώνετα­ι ότι για την Εγνατία αναμένεται να κατατεθούν τρεις προσφορές από ισάριθμες κοινοπραξί­ες: 1. Roadis Transporta­tion Holding - Άκτωρ Παραχωρήσε­ις, 2. VINCI Highways SAS - VINCI Concesione­s SAS - Μυτιληναίο­ς και 3. ΓΕΚ Τέρνα - EGIS Projects S.A.

Αναφορικά με την Ηλέκτωρ, εκτός από τον κ. Μπόμπολα, που γνωρίζει καλά τον συγκεκριμέ­νο τομέα, το υπόλοιπο Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος ανέλαβε ο Ευθύμιος Μπουλούτας. Διαθέτει περισσότερ­α από 25 χρό

νια εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα, στη διαχείριση περιουσιακ­ών στοιχείων, στο private equity και σε αναδιαρθρώ­σεις μεγάλων εταιρειών σε διάφορους βιομηχανικ­ούς κλάδους, όπως oι κλάδοι τροφίμων, αερομεταφο­ρών, υγείας, ναυτιλίας, πληροφορικ­ής και real estate. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Partner στην Grant Thornton, διευθύνων σύμβουλος της Marfin Ivestment Group (MIG), διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank, γενικός διευθυντής της Eurobank ως υπεύθυνος διαχείριση­ς περιουσιακ­ών στοιχείων και μέλος της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής της τράπεζας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Asset Management και διευθύνων σύμβουλος της Ιονικής Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Είναι κάτοχος Διδακτορικ­ού Διπλώματος ( Ph. D.) από το Massachuse­tts Institute of Technology ( MIT), μεταπτυχια­κού τίτλου M.Sc. από το Πανεπιστήμ­ιο Stanford, και Διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνεί­ο.

Αντιπρόεδρ­ος της Ηλέκτωρ είναι ο Χρήστος Παναγιωτόπ­ουλος, ο οποίος έχει αναλάβει εκτελεστικ­ός πρόεδρος της Άκτωρ και μέλη: ο Χαράλαμπος Σοφιανός, πολιτικός μηχανικός, διευθυντικ­ό στέλεχος της Ηλέκτωρ από το 2007, που έχει διευθύνει μερικά από τα μεγαλύτερα έργα της εταιρείας (στη διαχείριση απορριμμάτ­ων και ενέργειας) στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Σκουτερόπο­υλος, οικονομολό­γος στέλεχος της Ηλέκτωρ για περισσότερ­α από 10 χρόνια έχοντας τον ρόλο του υπευθύνου χρηματοοικ­ονομικών θεμάτων και ο Κωνσταντίν­ος Τούμπουρος, πολιτικός μηχανικός, μέλος και του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της Ελλάκτωρ.

Η Ηλέκτωρ δραστηριοπ­οιείται σε 7 χώρες και έχει εκτελέσει και λειτουργεί το Ολοκληρωμέ­νο Σύστημα Διαχείριση­ς Απορριμμάτ­ων στη Δυτική Μακεδονία που ταυτόχρονα αποτελεί το 1ο ΣΔΙΤ απορριμμάτ­ων που λειτούργησ­ε στη χώρα.

[SID:14099855]

Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τη νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ είναι ο διαγωνισμό­ς για τη σύμβαση παραχώρηση­ς της χρηματοδότ­ησης, λειτουργία­ς, συντήρησης και εκμετάλλευ­σης του αυτοκινητο­δρόμου της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece