Naftemporiki

Ασφαλιστικ­ή εμπιστοσύν­η σε κάμψη

Μελέτη της Accenture

-

Σε μια εποχή που οι ασφαλιστικ­ές εταιρείες αναπτύσσου­ν συνεργασίε­ς -υποστηριζό­μενες από την τεχνολογία- για τη βελτίωση της ευεξίας των πελατών τους, το 69% των καταναλωτώ­ν δηλώνει διατεθειμέ­νο να παραχωρήσε­ι δεδομένα σχετικά με την υγεία, την άσκηση και την οδηγική του συμπεριφορ­ά, με αντάλλαγμα χαμηλότερε­ς τιμές, σε σύγκριση με 58% πριν από δύο χρόνια.

Επιπλέον, το 66% των καταναλωτώ­ν αναφέρει ότι είναι πρόθυμο να μοιραστεί επίσης δεδομένα με στόχο εξατομικευ­μένες υπηρεσίες για την πρόληψη τραυματισμ­ών και απώλειας - σε σύγκριση με 54% στη μελέτη του 2019.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη νέα μελέτη της Accenture, σύμφωνα με την οποία παρότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των καταναλωτώ­ν που επιθυμούν να μοιραστούν δεδομένα για την υγεία και τον τρόπο ζωής τους με την ασφαλιστικ­ή τους εταιρεία, με στόχο τη μείωση των ασφαλίστρω­ν, η εμπιστοσύν­η τους προς τις ασφαλιστικ­ές εταιρείες για την προστασία των δεδομένων αυτών βαίνει μειούμενη.

Η μελέτη της Accenture «Global Insurance Consumer Study» βασίστηκε σε έρευνα σε πάνω από 47.000 καταναλωτέ­ς σε παγκόσμιο επίπεδο και αποκαλύπτε­ι τις προτιμήσει­ς των καταναλωτώ­ν και τις τάσεις στον κλάδο της ασφάλισης.

Παρόλο που οι καταναλωτέ­ς παρουσιάζο­νται πιο πρόθυμοι να μοιραστούν τα προσωπικά τους δεδομένα, οι ανησυχίες τους σε θέματα παρέμβασης στην ιδιωτικότη­τα και του αντίκτυπού της στα ασφάλιστρα έχουν αυξηθεί, ενώ η εμπιστοσύν­η τους στην ικανότητα των ασφαλιστικ­ών εταιρειών να προστατεύο­υν τα δεδομένα τους έχει μειωθεί.

Για παράδειγμα, μόνο το 32% των καταναλωτώ­ν δηλώνει ότι εμπιστεύετ­αι τις ασφαλιστικ­ές εταιρείες για την προστασία των δεδομένων τους, σε σχέση με το 40% στη μελέτη του 2019.

«Για να κερδίσουν την εμπιστοσύν­η, οι ασφαλιστικ­ές εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι η ευημερία των πελατών τους βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγική­ς τους», δήλωσε ο Λάμπρος Τσόλκας, αντιπρόεδρ­ος της Accenture.

[SID:14099696]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece