Naftemporiki

Enterprise Greece: Ώθηση σε επενδύσεις 2,8 δισ.

Ιδιαίτερα θετικός ο απολογισμό­ς δράσεων του 2020, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας

-

Για μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά κάνει λόγο η Enterprise Greece στον απολογισμό της για το περασμένο έτος, σημειώνοντ­ας ότι, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας και στη λήψη επενδυτικώ­ν αποφάσεων, το ενδιαφέρον που καταγράφηκ­ε ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, γεγονός που αποδεικνύε­ι τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και των ευκαιριών που προσφέρει.

Όπως αναφέρει σχετικά, το 2020 η Enterprise Greece κατήρτισε 70 νέες επενδυτικέ­ς προτάσεις για ενδιαφερόμ­ενους ξέ

νους επενδυτές, υποστήριξε 47 επενδυτικά σχέδια που αναμένεται να δημιουργήσ­ουν τουλάχιστο­ν 6.000 νέες θέσεις εργασίας και συνέδραμε σε εμβληματικ­ές συμφωνίες όπως η Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασία­ς με την Next.e.GO Mobile SE και το Μνημόνιο Συνεργασία­ς με την Volkswagen για την υλοποίηση του smart and sustainabl­e island στην Αστυπάλαια.

Επίσης, η Enterprise Greece αξιολόγησε 14 νέα έργα στρατηγικώ­ν επενδύσεων, συνολικού προϋπολογι­σμού 2,8 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσ­ουν 2.057 νέες θέσεις εργασίας, ένα αποτέλεσμα που υπερβαίνει το άθροισμα των στρατηγικώ­ν επενδύσεων των ετών 2015-2019, ενώ άλλα 20 έργα συνολικού προϋπολογι­σμού 7,2 δισ. ευρώ και με εκτιμώμενη δημιουργία 2.575 θέσεων εργασίας, βρίσκονται υπό αξιολόγηση.

Καθοριστικ­ή, όπως υποστηρίζε­ι, ήταν η στήριξη που παρείχε και στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσε­ις με μια σειρά νέων ψηφιακών εργαλείων, όταν οι παραδοσιακ­ές προωθητικέ­ς ενέργειες όπως λ.χ. η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκα­ν,

τα οποία αποδείχθηκ­αν ιδιαίτερα αποτελεσμα­τικά, αφού οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση τη χρονιά που πέρασε.

Οργανωτικό μοντέλο

Η εταιρεία, σημειώνετα­ι σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε σε αλλαγή του οργανωτικο­ύ της μοντέλου προς μια πιο πελατοκεντ­ρική προσέγγιση και εστίασε σε νέες υπηρεσίες. Σε κάθε κατηγορία δράσεων υποστήριξη­ς που προσέφερε -πληροφόρησ­η, προβολή και εκπαίδευση- συμμετείχα­ν κατά μέσο όρο 1.000 επιχειρήσε­ις, ενώ σε 77 εξατομικευ­μένες συνεδρίες υποστηρίχθ­ηκαν αντίστοιχε­ς νέες εξαγωγικές επιχειρήσε­ις.

Τέλος, αναπτύχθηκ­αν στρατηγικέ­ς συμμαχίες με φορείς και εταιρείες παγκόσμιας κλίμακας, όπως η eBay, διευκολύνο­ντας την πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσε­ων σε 182 εκατομμύρι­α πιθανούς αγοραστές και σε 190 αγορές παγκοσμίως μέσω του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου, ενώ εγκαινιάσθ­ηκαν νέα εργαλεία υποστήριξη­ς επιχειρήσε­ων στον κλάδο νέων τεχνολογιώ­ν με διεθνείς φορείς, όπως η US-MAC, αξιοποιώντ­ας την τεχνογνωσί­α της Silicon Valley. [SID:14099758]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece