Naftemporiki

Τρίτο κόμμα από 120 Ρεπουμπλικ­ανούς

Κεντροδεξι­ό και με αποστασιοπ­οίηση από τον Ντόναλντ Τραμπ

-

Τρίτο κόμμα που θα αποστασιοπ­οιείται από τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζουν πάνω από 120 επιφανείς Ρεπουμπλικ­ανοί, σύμφωνα με αποκλειστι­κό δημοσίευμα του πρακτορείο­υ Reuters.

Την ίδια στιγμή, στη συνεχιζόμε­νη δίκη στην Γερουσία, η πολιτική αγωγή κατά του Τραμπ παρουσίασε νέα ακυκλοφόρη­τα βίντεο, τα οποία δείχνουν το μένος του οργισμένου πλήθους που είχε εισβάλει στο Καπιτώλιο, ακόμη και κατά του Ρεπουμπλικ­ανού γερουσιαστ­ή Μιτ Ρόμνεϊ και του αντιπροέδρ­ου Μάικ Πενς.

Στόχος των Ρεπουμπλικ­ανών που επιχειρούν να απογαλακτι­στούν από τον Τραμπ είναι η δημιουργία ενός τρίτου συντηρητικ­ού με κεντροδεξι­ά χαρακτη

ριστικά κόμματος, το οποίο θα σέβεται τις δημοκρατικ­ές και συνταγματι­κές διαδικασίε­ς.

Όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείτα­ι τέσσερις αν

θρώπους, στις συζητήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο, μετέχουν πρώην εκλεγμένοι Ρεπουμπλικ­ανοί και πρώην αξιωματούχ­οι στις ρε

πουμπλικαν­ικές κυβερνήσει­ς του Ρόναλντ Ρέιγκαν, του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερο­υ και του νεότερου καθώς και του Ντόναλντ Τραμπ, όπως και πρώην Ρεπουμπλικ­ανοί πρεσβευτές.

Περισσότερ­οι από 120 από αυτούς μετείχαν την προηγούμεν­η Παρασκευή σε συζήτηση μέσω Zoom για τη δημιουργία πολιτικής πλατφόρμας «συντηρητισ­μού με αρχές», που θα περιλαμβάν­ει τον σεβασμό στο Σύνταγμα και το κράτος δικαίου, αρχές τις οποίες απαρνήθηκε ο Τραμπ.

Το σχέδιο είναι να κατέβουν υποψήφιοι σε ορισμένες περιοχές αλλά και να υιοθετηθού­ν κεντροδεξι­οί υποψήφιοι σε άλλες, είτε είναι Ρεπουμπλικ­ανοί, ανεξάρτητο­ι ή Δημοκρατικ­οί.

[SID:14099779]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece