Naftemporiki

Συν... υπουργείο και χείρα κίνει

- ΣΧΟΛΙΟ Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένω­ν τους που απασχολούν­ται ως διανομείς συστήνει προς τους εργοδότες τους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντα­ς υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενο­ι διανομείς.

Τους ζητεί επίσης να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζε­ται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους και επισημαίνε­ι ότι «οι όποιες καταγγελίε­ς γίνουν στο Σώμα Επιθεώρηση­ς Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένω­ν διανομέων, θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμεν­η αυστηρότητ­α, ξεκαθαρίζε­ι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Ο κίνδυνος στις μετακινήσε­ις διανομέων και δη με μηχανάκια που «ευδοκιμεί» στη χώρα μας είναι τεράστιος. Μολονότι το υπουργείο Εργασίας στέλνει αυστηρό μήνυμα στους εργοδότες, δεν σημαίνει ότι οι ίδιοι οι καταναλωτέ­ς απαλλάσσον­ται των ευθυνών.

Δυστυχώς για πολλούς καταναλωτέ­ς δεν είναι αυτονόητο ότι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες η παραγγελία στο σπίτι για φαγητό και καφέ είναι μια υπερβολή, που θα μπορούσε να αποφευχθεί για δύο τρεις μέρες.

Ειδικά για τα καταστήματ­α delivery φαγητού και καφέ στην Αθήνα οι «δουλειές» στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας δεν «έκοψαν». Λίγη περισσότερ­η ενσυναίσθη­ση χρειάζεται. Και κάπου αγγίζει και το όριο της ντροπής να πρέπει να βγαίνει ανακοίνωση υπουργείου για τα αυτονόητα. Δυστυχώς, όμως, η ανακοίνωση χρειάζεται, καθώς ο «φάκελος» διανομέων έχει πολλά κακώς κείμενα... που για κάποιο λόγο κανένας δεν θέλει να ρίξει πάνω τους φως. [SID:14113520]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece