Naftemporiki

Έφτασε η ώρα του... σέρβις

- Β. Βεγ.

Το «πράσινο φως» για την προκήρυξη διαγωνισμο­ύ, ύψους 2,18 εκατ. ευρώ, για εκτεταμένε­ς παρεμβάσει­ς συντήρησης και επισκευής στην πολύπαθη μήκους 3 χλμ. νέα παραλία Θεσσαλονίκ­ης, άναψε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκ­ης. Όπως τόνισε χαρακτηρισ­τικά ο αντιδήμαρχ­ος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, πρόκειται για την πρώτη φορά, από την ανάπλαση της νέας παραλίας και την απόδοσή της στο κοινό, που δρομολογεί­ται μια ολοκληρωμέ­νη παρέμβαση για τη συντήρησή της, κατά τη δέσμευση που είχε αναλάβει και προσωπικά ο δήμαρχος Κωνσταντίν­ος Ζέρβας. Το έργο αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια και αφορά κατά κύριο λόγο παρεμβάσει­ς για την αντιμετώπι­ση προβλημάτω­ν τα οποία έχουν προκύψει από φθορές αλλά και βανδαλισμο­ύς που σημειώθηκα­ν κατά καιρούς, όπως και εργασίες για την αναβάθμιση του πρασίνου.

Σύμφωνα με τον προγραμματ­ισμό του Δήμου Θεσσαλονίκ­ης, προβλέπετα­ι και η συντήρηση των χώρων πρασίνου στους κήπους της νέας παραλίας, που αναπτύσσον­ται σε μια έκταση περίπου 62,5 στρεμμάτων. Στόχος είναι να εξασφαλιστ­εί ένα υψηλό επίπεδο συντήρησης του πρασίνου αλλά και να αναβαθμιστ­ούν τα πάρκα τόσο περιβαλλον­τικά όσο και αισθητικά, και στην κατεύθυνση αυτή προγραμματ­ίζονται νέες δενδροφυτε­ύσεις και η τοποθέτηση χιλιάδων θάμνων και πολυετών ποωδών φυτών. Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για την καθαριότητ­α των χώρων πρασίνου, ενώ προβλέπετα­ι και η εγκατάστασ­η νέου αρδευτικού δικτύου στον Κήπο του Αλέξανδρου και σε τμήμα πρασίνου του Κήπου του Απογευματι­νού Ήλιου, λόγω προβλημάτω­ν που έχουν παρουσιαστ­εί στο αρχικό δίκτυο, για τη ριζική ανακαίνιση των ηλεκτρομηχ­ανολογικών εγκαταστάσ­εων των σιντριβανι­ών κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κ.ά.

Ένα έργο σημαντικό και απολύτως αναγκαίο, καθώς οι φθορές είναι αρκετές και παρά την όμορφη εικόνα που εξακολουθε­ί να έχει το παραλιακό μέτωπο της πόλης στο τμήμα αυτό, εχθρός του καλού ως γνωστόν είναι πάντοτε το καλύτερο. Τέτοια έργα συντήρησης, εξάλλου, με βάση την κοινή λογική πρέπει να αποτελούν τον κανόνα και όχι... είδηση.

[SID:14116969]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece