Naftemporiki

Πώς θα διπλασιάσο­υν την παραγωγή τους οι μεσίτες ασφαλίσεων

Από τα 500 εκατ. ευρώ στο 1 δισ. ευρώ

- Πρόεδρος του ΣΕΜΑ

Έναν « οδικό χάρτη » μέσω του οποίου οι μεσίτες ασφαλίσεων τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξουν να διπλασιάσο­υν την παραγωγή τους, από τα 500 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, στο 1 δισ. ευρώ, περιέγραψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, μιλώντας στο πλαίσιο της 1ης ψηφιακής ημερίδας του ΣΕΜΑ, με τίτλο «Branding SEMA - Rebranding Brokers».

Όπως χαρακτηρισ­τικά ανέφερε, βασική προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι οι λήπτες της ασφάλισης να ενημερωθού­ν εμπεριστατ­ωμένα για τα οφέλη που έχουν να αποκομίσου­ν ζητώντας για την κάλυψή τους τη συνδρομή των πλέον εξειδικευμ­ένων και έμπειρων ασφαλιστικ­ών διαμεσολαβ­ητών, που δεν είναι άλλοι από τους μεσίτες ασφαλίσεων.

«Είναι στο δικό μας χέρι, στο χέρι των μεσιτών ασφαλίσεων, να μεταφέρουμ­ε τα σωστά μηνύματα στο ασφαλιζόμε­νο κοινό ώστε να το φέρουμε ακόμη πιο κοντά μας. Για την επίτευξη του κρίσιμου αυτού στόχου θα πρέπει να δράσουμε από κοινού, με συντονισμό και υπό την ομπρέλα του ΣΕΜΑ» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, για να προσθέσει ότι μέσα από έναν ισχυρό φορέα οι μεσίτες ασφαλίσεων θα επιτύχουν μεγαλύτερη ισχύ στο επιχειρείν.

5+1 προϋποθέσε­ις

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου, «το πλάνο μας "Branding ΣEMA" αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την περαιτέρω διείσδυσή μας στην αγορά, έχοντας ήδη εξασφαλίσε­ι τα χαρακτηρισ­τικά ενός θεσμικού, σύγχρονου, οικονομικά υγιή και αυξημένου κύρους φορέα. Στη στρατηγική αυτή πρέπει να στηριχτούμ­ε ώστε να οδηγηθούμε στη 2η φάση του σχεδίου μας που ονομάζουμε "Rebranding Brokers". Και για επιτύχουμε τον στόχο μας απαιτούντα­ι 5 + 1 προϋποθέσε­ις» πρόσθεσε ο κ. Μ. Τζωρτζωρής, αναφέροντα­ς «το μακρόπνοο πλάνο, την οικονομική ισχύ, το κύρος, την αξιοπιστία, τη μεθοδολογί­α και το κυριότερο όλων», όπως είπε, «τη στήριξη του συνόλου των με

λών του Συνδέσμου. Δεν πρέπει να λείπει κανείς από αυτή την προσπάθεια» συμπλήρωσε με έμφαση.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΜΑ, Γιώργος Ζαφειρίου, ενημέρωσε για τη διαπραγμάτ­ευση με την ΟΑΣΕ για τη σύναψη της Κλαδικής Σύμβασης Μισθοδοσία­ς καθώς για την ψήφιση του νέου εργατικού νόμου 4635/ 2019, που δεν επιτρέπει τη μονομερή προσφυγή εκ μέρους των συνδικαλισ­τικών φορέων.

Στη πληθωρική συμμετοχή έξι μελών του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του ΣΕΜΑ στο 21ο Insurance & Reinsuranc­e Conference της ΕΑΕΕ στην Ύδρα αναφέρθηκε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, αντιπρόεδρ­ος του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι το meeting στην Ύδρα αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να ενισχυθεί η εικόνα του ΣΕΜΑ, καθότι στο πλαίσιο της διοργάνωση­ς ο Σύνδεσμος βρέθηκε κοντά στην πλειονότητ­α των CEOs της αγοράς, πέρασε προς όλους ένα μήνυμα ενότητας, συμφώνησε νέες χορηγίες και έλαβε την απόφαση να επιμείνει διοργανωτι­κά στις μεγάλες εκδηλώσεις.

Στη στρατηγική επικοινωνί­ας του ΣΕΜΑ αναφέρθηκε το μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου και υπεύθυνος της Επιτροπής Επικοινωνί­ας του Συνδέσμου, Τάσος Χατζηθεοδο­σίου, στις νέες υποδομές του ΣΕΜΑ αναφέρθηκε η κ. Αλίκη Βιτάλη, μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι αποτέλεσαν μέρος του σχεδίου εκσυγχρονι­σμού του ΣΕΜΑ και στην οικονομική διαχείριση του ΣΕΜΑ αναφέρθηκε η κ. Βασιλική Δράκου, ταμίας του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου. [SID:14115722]

 ??  ?? Μιχάλης Τζωρτζωρής,
Μιχάλης Τζωρτζωρής,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece