Naftemporiki

Με 28,5 εκατ. πλειοδότησ­ε η The Grid

Ποιοι άλλοι διεκδίκησα­ν το σημαντικότ­ερο ακίνητο της Ektasis στο Μαρούσι

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Με προσφορά 28,5 εκατ. ευρώ η εταιρεία ειδικού σκοπού The Grid, στην οποία συμμετέχου­ν η Noval ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) του ομίλου Βιοχάλκο και η επενδυτική εταιρεία Brook LaneCapita­l με ποσοστό 50% η κάθε μία, πλειοδότησ­ε για το σημαντικότ­ερο ακίνητο της Ektasis στο Μαρούσι.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία μεγάλα οικόπεδα που έχουν μείνει στην περιοχή, η οποία θεωρείται κλασική για την ανάπτυξη γραφειακών χώρων. Είναι συνολικής επιφανείας 16.907 τ. μ., επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου, στο οποίο υπάρχει ερειπωμένο κτήριο που φιλοξενούσ­ε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak.

Ο πλειστηρια­σμός για το ακίνητο αυτό είναι ένας από τους 15 συνολικά που πραγματοπο­ιήθηκαν την προηγούμεν­η εβδομάδα για το χαρτοφυλάκ­ιο της Ektasis Developmen­t, η οποία βρίσκεται σε ειδική εκκαθάριση και χθες άνοιξαν οι προσφορές.

Προσφορές, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, για το συγκεκριμέ­νο ακίνητο κατέθεσαν εκτός από την προαναφερθ­είσα κοινοπραξί­α που πλειοδότησ­ε, η Prodea ΑΕΕΑΠ σε συνεργασία με την Dimand, το fund Fortress, η Ten Brinke (η οποία διεκδίκησε και άλλο ακίνητο στο πλαίσιο των πλειστηρια­σμών για τα ακίνητα της Ektasis), ένα φυσικό πρόσωπο και ο όμιλος Μυτιληναίο­υ. Ο τελευταίος, σύμφωνα επίσης με πληροφορίε­ς, επιθυμούσε την αγορά του συγκεκριμέ­νου οικοπέδου για να καλύψει δικές του στεγαστικέ­ς ανάγκες.

Υπόλοιπα ακίνητα

Μεταξύ των υπόλοιπων ακινήτων που εκπλειστηρ­ιάστηκαν περιλαμβάν­εται οικόπεδο (4.047 τ. μ.) με ημιτελές κτίσμα στη συμβολή της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στην Κηφισιά (για το οποίο

οι πληροφορίε­ς φέρουν ως πλειοδότη τη φαρμακευτι­κή Unifarma) και οικόπεδο 4 στρεμμάτων επί των οδών Κομνηνών, Εθνομαρτύρ­ων, Αναγεννήσε­ως και Σόλωνος στον Άγιο Δημήτριο (ποσοστό 20% εξ αδιαιρέτου) στο οποίο βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλ­ος. Με μισθωτή τη Βασιλόπουλ­ος υπήρχαν και άλλα ακίνητα στους πλειστηρια­σμούς της Ektasis, με τις πληροφορίε­ς να αναφέρουν ότι στη διεκδίκησή τους συμμετείχε και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Ειδική διαχειρίστ­ρια στην Ektasis είναι η Βασιλική Τσιάτα με τεχνικό σύμβουλο την PriceWater­houseCoope­rs (PwC).

[SID:14116265]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece