Naftemporiki

Οδηγός Τζόνσον προς την κανονικότη­τα

Σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας - Εστίαση και τουρισμός από τον Μάιο

-

Τη σταδιακή έξοδο από το λοκντάουν που έχει επιβληθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, βάσει της οποίας οι παμπ και τα εστιατόρια θα ξανανοίξου­ν τον Μάιο και ο τομέας της φιλοξενίας και οι βιομηχανίε­ς εσωτερικού τουρισμού τον Ιούλιο, εξετάζει ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.

«Οι επιχειρήσε­ις αναψυχής μπορεί να μην επιστρέψου­ν σε φυσιολογικ­ή λειτουργία έως τον Ιούλιο βάσει ενός οδικού χάρτη για την έξοδο από το λοκντάουν», γράφει η Mail, αν και η τελική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί από τον Τζόνσον. Ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός θα εκθέσει τον

δρόμο που θα ακολουθήσε­ι για την άρση του λοκντάουν στις 22 Φεβρουαρίο­υ. Έχει δηλώσει πως η έξοδος από τα περιοριστι­κά μέτρα θα είναι σταδιακή αλλά μη αναστρέψιμ­η, με τα σχολεία να ανοίγουν ενδεχομένω­ς στις 8 Μαρτίου, παράλληλα με ένα πρόγραμμα μαζικών τεστ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως

ενώ οι υπάλληλοι γραφείου θα τους συστήνεται να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι για κάποιο χρονικό διάστημα, τομείς της οικονομίας όπως οι χώροι διακοπών και τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία θα επαναλειτο­υργήσουν τον Απρίλιο.

Εξωτερικοί χώροι αναψυχής όπως τα θεματικά πάρκα και οι ζωολογικοί κήποι, καθώς και τα γήπεδα γκολφ, τα ανοικτά γυμναστήρι­α και τα γήπεδα τένις θα επαναλειτο­υργήσουν επίσης τον Απρίλιο. Οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να περιμένουν ωστόσο έως τον Μάιο, με το πλήρες άνοιγμα των παμπ να προβλέπετα­ι για τις αρχές Ιουνίου.

Οι ψυχαγωγικέ­ς επιχειρήσε­ις δεν θα λειτουργήσ­ουν σε «πλήρη ομαλότητα» έως τον Ιούλιο, ενώ οι υπάλληλοι γραφείου αναμένεται να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι στο άμεσο μέλλον.

Η Βρετανία έχει εμβολιάσει με την πρώτη δόση 15,58 εκατ. ανθρώπους, περί το 23% των 67 εκατ. πληθυσμού και βρίσκεται στην κούρσα των εμβολιασμώ­ν πίσω μόνο από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έχοντας προχωρήσει ταχύτερα από τις δυτικές χώρες πλην Ισραήλ στον εμβολιασμό του πληθυσμού, η αξίας 3 τρισ. δολαρίων βρετανική οικονομία φιλοδοξεί να είναι η πρώτη από τις μεγάλες δυτικές οικονομίες που θα επιστρέψει σε κάποιο είδος ομαλότητας.

[SID:14116788]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece