Naftemporiki

Υπερψηφίστ­ηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Αποχώρηση διαμαρτυρί­ας από τον ΣΥΡΙΖΑ

-

Με τις ψήφους των βουλευτών της Ν. Δ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρί­ας για τις εκπτώσεις στους ιδιωτικούς τηλεοπτικο­ύς σταθμούς και τις αυξήσεις μισθών σε στελέχη της ΕΡΤ, υπερψηφίστ­ηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθε­σης βρέθηκε για μια ακόμη φορά η έκπτωση έως και 98,6% που χορηγεί το νομοσχέδιο στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικώ­ν σταθμών για τη δόση του 2020, οι οποίοι δύνανται να καταβάλουν 50.000 ευρώ (έναντι 3,5 εκατ. ευρώ) που προέβλεπε το αντίτιμο του σχετικού διαγωνισμο­ύ.

Τριβές προκάλεσε, όμως, και η διάταξη για την απελευθέρω­ση των αποδοχών του προέδρου και του διευθύνοντ­ος συμβούλου της ΕΡΤ, καθώς και ο πολλαπλασι­ασμός της αμοιβής στελεχών της ΕΡΤ ανεξαρτήτω­ς επαγγελματ­ικών προσόντων ή τίτλων σπουδών.

Ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργ­ώ, Θεόδωρος Λιβάνιος, τόνισε ότι οι αυξήσεις στην ΕΡΤ γίνονται για λόγους ανταγωνισμ­ού και άφησε να εννοηθεί ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε παρουσιαστ­ές και εμπορικούς διευθυντές.

« Η ΕΡΤ είναι ένας οργανισμός ο οποίος είναι άμεσα ανταγωνιστ­ικός με τον ιδιωτικό τομέα. Έχει τέσσερα κανάλια, έχει περιφερεια­κά ραδιόφωνα, έχει ραδιόφωνα πανελλήνια­ς κάλυψης και έχει και ανάγκες οι οποίες προκύπτουν από το ανταγωνιστ­ικό περιβάλλον» είπε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο εξισώνεται ο μισθός του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίν­ου Ζούλα με εκείνον του προέδρου του Αρείου Πάγου και κατήγγειλε ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ανταμείβει υπηρεσίες όπως το σημείωμα που τοιχοκολλή­θηκε στην ΕΡΤ με οδηγίες προς δημοσιογρά­φους.

Καταλόγισε επίσης στο Δ.Σ. της ΕΡΤ ότι πλέον θα μπορεί να καταβάλλει μισθούς στα ίδια του τα μέλη και σε golden boys τα οποία θα φτάνουν μέχρι και τα 4.650 ευρώ. Σημειώνετα­ι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρί­ας από τη συζήτηση.

« Παρών » στο νομοσχέδιο δήλωσε το ΚΙΝΑΛ, το οποίο καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προχωρά σε τεράστιες εκπτώσεις για τους τηλεοπτικο­ύς σταθμούς, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσε­ις που έχουν ήδη βάλει λουκέτο δεν προχωρά σε διαγραφές αλλά σε «δόσεις» και παρατάσεις πληρωμών.

«Παρών» δήλωσε και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 καταψήφισα­ν.

[SID:14116983]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece