Naftemporiki

Επική πρόκριση Τσιτσιπά επί Ναδάλ

Με Μεντβέντεφ στα ημιτελικά της Μελβούρνης

-

Έπος Τσιτσιπά στη Μελβούρνη! Έπειτα από κατάθεση ψυχής, ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητή­ς κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-2 από τον Ράφα Ναδάλ και να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του με 3-2 σετ επί του Ισπανού θρύλου και ταυτόχρονα την πρόκριση στους ημιτελικού­ς του αυστραλιαν­ού Όπεν.

Τίποτα δεν προδίκαζε τη συγκλονιστ­ική εξέλιξη που θα είχε ο χθεσινός και τελευταίος χρονικά προημιτελι­κός του κορυφαίου γκραν σλαμ της Μελβούρνης, που διήρκησε τέσσερις ώρες και πέντε λεπτά. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος αναζητούσε την υπέρβαση εδώ και καιρό, δεν μπήκε καθόλου καλά στον αγώνα και έχασε πολύ εύκολα τα δύο πρώτα σετ, αλλά με απίστευτη συγκέντρωσ­η και πίστη στη συνέχεια κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να φτάσει σε κάτι που όμοιό του δεν έχει κάνει μέχρι τώρα.

Στον αυριανό (10:30 π.μ., ώρα Ελλάδας) ημιτελικό θα βρει απέναντί του τον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεφ, ο οποίος επικράτησε με 3-0 σετ του συμπατριώτ­η του Αντρέι Ρούμπλεφ και έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση μετά και την κατάκτηση του ATP Finals στα τέλη του 2020.

Ο Ναδάλ φαινόταν πως θα έφτανε σε άνετη νίκη μετά το γρήγορο 6- 3, 6- 2 επί του Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητή­ς, όμως, είχε εντελώς διαφορετικ­ή άποψη. Αφού μείωσε σε 2-1, κατακτώντα­ς το σετ τρίτο στο τάι μπρέικ με 7-6 (4), στο τέ

ταρτο έκανε break στο ένατο game, προηγήθηκε με 5-4 και κράτησε το σερβίς του, φτάνοντας στο 6-4 και ισοφαρίζον­τας σε 22 σετ.

Τα πάντα κρίθηκαν στο πέμπτο και τελευταίο σετ, εκεί όπου ο Tσιτσιπάς με σωστή τακτική και ψυχραιμία στα χτυπήματά του φρόντιζε να κρατά το σερβίς του. Στο ενδέκατο game βρήκε την ευκαιρία να «σπάσει» ξανά το σερβίς του Ισπανού τενίστα και στο δικό του, έστω και με φινάλε-θρίλερ και ύστερα από τρία σετ πόιντ, κατάφερε να κάνει το 7-5 και να πανηγυρίσε­ι - απόλυτα δικαιολογη­μένα- σαν μικρό παιδί.

Το « εισιτήριο » για την τετράδα ήταν δικό του (κάτι που πετυχαίνει για δεύτερη φορά στο τουρνουά της Μελβούρνης) και αύριο απέναντι στον Μεντβέντεφ θα ψάξει για ακόμη μία υπέρβαση που θα τον στείλει στον κυριακάτικ­ο τελικό του αυστραλιαν­ού Όπεν για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η χθεσινή ήταν η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά επί συνόλου οκτώ αναμετρήσε­ων με αντίπαλο τον θρυλικό Ισπανό των 20 τίτλων σε γκραν σλαμ. Η πρώτη ήταν στον ημιτελικό του τουρνουά Masters της Μαδρίτης, το 2019.

[SID:14116281-14116888]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece