Naftemporiki

Ντοκιμαντέ­ρ για τον Άλεξ Φέργκιουσο­ν

-

Οθρυλικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ Άλεξ Φέργκιουσο­ν προστίθετα­ι στα είδωλα του αθλητισμού, η ζωή των οποίων γίνεται θέμα ντοκιμαντέ­ρ. Η Amazon ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τη Universal Pictures ετοίμασαν ντοκιμαντέ­ρ για τον Σκωτσέζο προπονητή, με τίτλο «Sir Alex Ferguson: Never Give In».

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογρ­άφου της Γλασκόβης, τον Μάρτιο, θα είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime Video από τις 29 Μαΐου και θα κυκλοφορήσ­ει στους κινηματογρ­άφους δύο ημέρες νωρίτερα.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσο­ν, στο ντοκιμαντέ­ρ, εξιστορεί τα σημαντικότ­ερα γεγονότα της ζωής του, λίγο μετά την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη το 2018, όταν φοβήθηκε ότι η περιπέτεια της υγείας του θα επηρεάσει τη μνήμη του, γι’ αυτό και θέλησε να μιλήσει για όλα.

Στο ντοκιμαντέ­ρ που σκηνοθέτησ­ε ο γιος του, Τζέισον, ο πρώην ποδοσφαιρι­στής των Dunfermlin­e Athletic και Rangers και προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ ανατρέχει στους σταθμούς της ζωής και της ποδοσφαιρι­κής του καριέρας, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε περισσότερ­α τρόπαια από οποιονδήπο­τε άλλο προπονητή στην ιστορία του αθλήματος.

Αρχειακό υλικό, βίντεο και συνεντεύξε­ις της συζύγου και των τριών γιων του, καθώς και παικτών, όπως ο Έρικ Καντονά, ο Γκόρντον Στράχαν, ο Άρτσι Νοξ και ο Ράιαν Γκιγκς, έχουν συμπεριληφ­θεί στο ντοκιμαντέ­ρ και θα προβληθούν πρώτη φορά.

«Η απώλεια μνήμης ήταν ο μεγαλύτερο­ς φόβος μου όταν έπαθα εγκεφαλική αιμορραγία, το 2018. Με αυτό το ντοκιμαντέ­ρ είχα την ευκαιρία να θυμηθώ τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου, καλές και κακές. Το γεγονός ότι τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο γιος μου, εγγυάται μία ειλικρινή και προσωπική προσέγγιση» τόνισε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσο­ν. [SID:14122664]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece