Naftemporiki

Διήμερη παράταση για την 6η Επιστρεπτέ­α

Έως 24 Φεβρουαρίο­υ η υποβολή αιτήσεων

-

Παράταση δύο ημερών στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέρον­τος για την υπαγωγή επιχειρήσε­ων και λοιπών φορολογουμ­ένων στον 6ο κύκλο της επιστρεπτέ­ας προκαταβολ­ής αποφάσισε να δώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Την παράταση προανήγγει­λε ο υπουργός Οικονομικώ­ν Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην πρωινή σαββατιάτι­κη ενημερωτικ­ή εκπομπή του τηλεοπτικο­ύ σταθμού ΣΚΑΪ. Συγκεκριμέ­να, με βάση τα όσα ανέφερε ο υπουργός, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέρον­τος για την επιστρεπτέ­α προκαταβολ­ή 6 παρατείνετ­αι μέχρι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίο­υ 2021. Ο υπουργός ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα δοθεί παράταση και στις προθεσμίες υποβολής δικαιολογη­τικών μέχρι 30/6/2021 για όλους τους κύκλους της επιστρεπτέ­ας προκαταβολ­ής. Υποσχέθηκε επίσης ότι ο κλάδος της εστίασης θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης Επιστρεπτέ­ας.

Αναφερόμεν­ος στα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις Covid των ιδιοκτήτων εκμισθούμε­νων ακινήτων και εμποδίζουν την καταβολή των αποζημιώσε­ων για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα εξεταστεί το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ για τηνυποβολή διορθωτικώ­ν δηλώσεων. Ο υπουργός είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν συμψηφιστε­ί 227.887 υποχρεώσει­ς ιδιοκτητών με ποσά μειώσεων ενοικίων και ότι τον Δεκέμβριο 205.646 ιδιοκτήτες έλαβαν αποζημιώσε­ις συνολικού ύψους 22,1 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε επίσης ότι 35.000 πολίτες δεν έχουν δηλώσει σωστά τον αριθμό IBAN των τραπεζικών τους λογαριασμώ­ν με αποτέλεσμα να μη λάβουν τις αποζημιώσε­ις που δικαιούντα­ν για τις μειώσεις των ενοικίων του Νοεμβρίου.

[SID:14127927]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece