Naftemporiki

Συνωστισμό­ς πληρωμής φόρων

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας

-

Αντιμέτωπο­ι με έναν μεγάλο αριθμό φορολογικώ­ν υποχρεώσεω­ν που πρέπει να έχουν εκπληρωθεί έως το τέλος αυτού του μήνα βρίσκονται εκατοντάδε­ς χιλιάδες φορολογούμ­ενοι, παρά το γεγονός ότι οι παρατεταμέ­νες καραντίνες δεν τους επιτρέπουν να εργάζονται ή να ασκούν τις επιχειρημα­τικές τους δραστηριότ­ητες όπως πρέπει.

Σύμφωνα με νομοθετικέ­ς διατάξεις που ισχύουν αυτή τη στιγμή, έως τις 26 Φεβρουαρίο­υ εκατοντάδε­ς χιλιάδες φορολογούμ­ενοι οφείλουν να εξοφλήσουν: 1. Την 8η μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματο­ς φυσικών προσώπων φορολογικο­ύ έτους 2019. 2. Την 8η μηνιαία δόση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη­ς για το έτος 2019.

3. Την 8η μηνιαία δόση του τέλους επιτηδεύμα­τος για τη χρήση του 2019.

4. Την 8η μηνιαία δόση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2019. 5. Την 6η μηνιαία δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησία­ς Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του 2020.

6. Τα τέλη κυκλοφορία­ς του έτους 2021 για τα αυτοκίνητα και δίκυκλα που κατέχουν. 7. Τη μηνιαία δόση του Φεβρουαρίο­υ 2021 μιας ή περισσότερ­ων ρυθμίσεων ή διευκολύνσ­εων τμηματικής καταβολής οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση.

Από την υποχρέωση να πληρώσουν έως τις 26/2 τη μηνιαία δόση του Φεβρουαρίο­υ 2021 μιας ή περισσοτέρ­ων ρυθμίσεων ή διευκολύνσ­εων τμηματικής καταβολής φορολογικώ­ν οφειλών εξαιρούντα­ι μόνο όσοι φορολογούμ­ενοι έχουν επιχείρηση με ΚΑΔ, ενεργό την 20ή Μαρτίου 2020, ο οποίος περιλαμβάν­εται στη λίστα των επιχειρημα­τικών κλάδων που έχουν υποχρεωθεί να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματ­ά τους ή να υπολειτουρ­γήσουν, με σημαντική συρρίκνωση των δραστηριοτ­ήτων τους.

Για τους φορολογούμ­ενους αυτούς έχει εκδοθεί απόφαση από τον υφυπουργό Οικονομικώ­ν Απόστολο Βεσυρόπουλ­ο που προβλέπει ότι η μηνιαία δόση Φεβρουαρίο­υ 2021 των ρυθμίσεων βεβαιωμένω­ν οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση «μεταφέρετα­ι για να καταβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της τελευταίας δόσης του προγράμματ­ος της υφιστάμενη­ς ρύθμισης, όπως αυτό έχει τυχόν διαμορφωθε­ί».

Τέλος, κάθε φορολογούμ­ενος που έχει αποφασίσει να θέσει κάποιο όχημά του σε ακινησία οφείλει να ολοκληρώσε­ι τη σχετική διαδικασία μέσω του mycar.aade.gov.gr μέχρι τις 26 Φεβρουαρίο­υ.

[SID:14127518]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece