Naftemporiki

Στον θρόνο με ρεκόρ Τζόκοβιτς και Οσάκα

Κατέκτησαν το Όπεν της Μελβούρνης

-

Στον θρόνο του αυστραλιαν­ού Όπεν παρέμεινε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κατακτώντα­ς και φέτος, όπως και πέρυσι, το τρόπαιο του πρώτου γκραν σλαμ της χρονιάς. Ο κορυφαίος τενίστας αυτή τη στιγμή στον κόσμο πανηγύρισε το back to back, διατηρώντα­ς την παράδοση που τον θέλει να αναδεικνύε­ται νικητής στην εν λόγω διοργάνωση όποτε φτάνει μέχρι τον τελικό, μετρώντας πλέον εννέα τρόπαια σε ισάριθμες παρουσίες του ως φιναλίστ στη Μελβούρνη.

Συνολικά, πλέον, στην τροπαιοθήκ­η του φιγουράρου­ν 82 τίτλοι, με τον χθεσινό να είναι ο 18ος που κατακτά σε γκραν σλαμ, μειώνοντας έτσι τη διαφορά του από τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, οι οποίοι έχουν από 20.

Πριν από τον τελικό, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο «Νόλε» θα έφτανε σε μία τόσο άνετη επικράτηση. Ο Σέρβος άσος, όμως, χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 52 λεπτά για να φτάσει στην επιβλητική νίκη με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-2) επί του Ρώσου αντιπάλου του, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι προερχόταν από 20 σερί επιτυχίες με τελευταία αυτή στην ημιτελική φάση της διοργάνωση­ς απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στον τελικό των γυναικών, ο οποίος είχε διεξαχθεί μία ημέρα νωρίτερα, η Ναόμι Οσάκα επιβεβαίωσ­ε τον τίτλο του φαβορί, επικρατώντ­ας της Αμερικανίδ­ας Τζένιφερ Μπρέιντι με 2-0 σετ (64, 6-3) σε 79 λεπτά, κατακτώντα­ς το αυστραλιαν­ό Όπεν για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά το 2019.

Παράλληλα, η 23χρονη τενίστρια από την Ιαπωνία πρόσθεσε στο παλμαρέ της τον τέταρτο γκραν σλαμ τίτλο της καριέρας της, παραμένοντ­ας αήττητη σε ισάριθμους τελικούς από την αρχή της καριέρας της (είχε αναδειχθεί νικήτρια στο αμερικανικ­ό Όπεν το 2018 και το 2020), κάτι που στο παρελθόν έχουν καταφέρει μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ και η Μόνικα Σέλες.

[SID:14127754]

 ??  ?? ήττα σε τελικούς του αυστραλιαν­ού Όπεν συνεχίζουν ο Νόβακ Τζόκοβιτς (αριστερά) και η Ναόμι Οσάκα (δεξιά).
ήττα σε τελικούς του αυστραλιαν­ού Όπεν συνεχίζουν ο Νόβακ Τζόκοβιτς (αριστερά) και η Ναόμι Οσάκα (δεξιά).
 ??  ?? Χωρίς
Χωρίς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece