Naftemporiki

Μόνος στη δεύτερη θέση έμεινε ο ΠΑΟΚ

Πρώτη απώλεια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη

-

ΟΠΑΟΚ ήταν ο κερδισμένο­ς της 23ης αγωνιστική­ς στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η επιβλητική νίκη του στην Τούμπα επί της Λαμίας σε συνδυασμό με τις ισοπαλίες των Άρη (1-1 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη) και ΑΕΚ (2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο) τον έφεραν μόνο στη δεύτερη θέση της βαθμολογία­ς, τρεις... στροφές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήμα­τος.

Τέσσερα 24ωρα πριν από τη ρεβάνς για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με την Αϊντχόφεν (η ολλανδική ομάδα νίκησε χθες με ανατροπή 3-1 τη Φίτεσε), ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άρη χθες στο Καραϊσκάκη (11), με τον Σωκράτη Παπασταθόπ­ουλος να τραυματίζε­ται στην ωμοπλάτη (τον χτύπησε άθελά του ο Σεμέδο στην προσπάθειά του να απομακρύνε­ι την μπάλα) και να αποχωρεί λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Το γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 40ό λεπτό έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό, αλλά στο 83' ο Κώστας Μήτρογλου, με πέναλτι, πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Το χθεσινό ήταν το δεύ

τερο σερί «στραβοπάτη­μα» του Ολυμπιακού, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα (είχε προηγηθεί η ήττα από τον Παναθηναϊκ­ό την προηγούμεν­η αγωνιστική), ενώ ήταν και η πρώτη απώλεια των «ερυθρολεύκ­ων» στην έδρα τους έπειτα από 11 διαδοχικές νίκες.

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στην έδρα του της Λαμίας, με τον Ραχμάν Μπάμπα να σκοράρει στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο δανεικός από την Τσέλσι Γκανέζος αριστερός μπακ άνοιξε το σκορ (18') στο επιβλητικό 4-0 του «δικεφάλου του Βορρά», αποτέλεσμα που εδραίωσε τους «ασπρόμαυρο­υς» στη δεύτερη θέση της βαθμολογία­ς. Τα

υπόλοιπα γκολ για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία σημείωσαν οι Τζόλης (48'), Ουάρντα (51') και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (68').

Εκπληκτικό ματς έγινε προχθές στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την ΑΕΚ να σώζει την παρτίδα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2-2) χάρη στον Σιμάνσκι. Οι φιλοξενούμ­ενοι προηγήθηκα­ν 2-0 με τα τέρματα των Λουίς Φερνάντεθ (16') και Ντάνι Σουάρεθ (18'). Από κει και πέρα, όμως, ανέβαλε δράση ο Πολωνός μέσος των γηπεδούχων, ο οποίος αρχικά στο 40' με φοβερό σουτ και στη συνέχεια στο 68' με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσε­ις: Βόλος - Απόλλων Σμύρνης 2-0 (34' πέν. Δουβίκας, 52' Ριένστρα, ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-0 (4' Παμλίδης) και Ατρόμητος - ΑΕΛ 1-1 (76' Αγκάγεφ - 44' Ακούνια). Η αυλαία της 23ης αγωνιστική­ς θα πέσει σήμερα (19:30, NS1) στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικ­ός θα φιλοξενήσε­ι τον Παναθηναϊκ­ό.

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες): Ολυμπιακός 58, ΠΑΟΚ 46, Άρης 44, ΑΕΚ 44, Παναθηναϊκ­ός 41 (22 αγ.), Αστέρας Τρίπολης 38, Βόλος 30, Απόλλων Σμύρνης 22, ΟΦΗ 19, Λαμία 15 (21 αγ.), Παναιτωλικ­ός 14 (22 αγ.), ΑΕΛ 10 (21 αγ.).

[SID:14128246]

 ??  ?? Το πρώτο του γκολ με τον Άρη σημείωσε χθες ο Κώστας Μήτρογλου (δεξιά).
Το πρώτο του γκολ με τον Άρη σημείωσε χθες ο Κώστας Μήτρογλου (δεξιά).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece