Naftemporiki

Προσηλωμέν­η στον διάλογο η Ελλάδα

«Αχρείαστη ενέργεια» χαρακτηρίζ­ει η κυβέρνηση την πλεύση του Τσεσμέ

-

Την απάντηση της Τουρκίας σχετικά με την ημερομηνία επανάληψης των διερευνητι­κών επαφών στην Αθήνα αναμένει η Ελλάδα ξεκαθαρίζο­ντας ότι η πλεύση του Τσεσμέ στο Αιγαίο μετά από παράτυπη NAVTEX δεν ανατρέπει την ελληνική προσήλωση στον διάλογο.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν είναι εφικτή η πραγματοπο­ίηση διερευνητι­κών επαφών παρουσία του Τσεσμέ στο Αιγαίο, η αναπληρώτρ­ια κυβερνητικ­ή εκπρόσωπος Αριστοτελί­α Πελώνη επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιμένει στη συνέχιση των συνομιλιών. «Η παράτυπη NAVTEX για τη δραστηριότ­ητα του υδρογραφικ­ού πλοίου έχουμε πει ότι ήταν μια αχρείαστη ενέργεια, που προφανώς δεν βοηθάει στη βελτίωση του κλίματος. Η Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση, θα συνεχίσει να λέει ότι προσβλέπει σε κινήσεις προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκω­σης και στον διάλογο» είπε η κ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Εν τω μεταξύ χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες όπου συζητήθηκα­ν οι ευρω-ρωσικές σχέσεις. Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπ­ουλος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στα Ηνωμένα

Αραβικά Εμιράτα. Ο κ. Παναγιωτόπ­ουλος συναντήθηκ­ε με τον υπουργό Επικρατεία­ς, αρμόδιο για τις Αμυντικές Υποθέσεις, Μοχάμεντ Αλ Μποουάρντι με τον οποίο συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή και την προοπτική εμβάθυνσης της διμερούς αμυντικής συνεργασία­ς. Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμε­νος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίν­ο Φλώρο, μετέβη στον λιμένα Ζαγέντ του Αμπού Ντάμπι όπου ναυλοχεί η φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο συμμετοχής της στις εκδηλώσεις των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού «IDEX 2021» & «NAVDEX 2021».

Χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου πραγματοπο­ίησε επίσκεψη στα διαπόντια νησιά συνοδευόμε­νη από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή. Η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς εξήρε τους γιατρούς και το νοσηλευτικ­ό προσωπικό για την άρτια διεξαγωγή του εμβολιασμο­ύ στους κατοίκους των νησιών, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Θέλω να γνωρίζουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών ότι ξέρουμε πως στηρίζουν μία κοιτίδα του ελληνισμού με την παραμονή τους εδώ και ότι η πολιτεία είναι παρούσα, τους ακούει και θα τους στηρίζει πάντα», σημείωσε η ΠτΔ. [SID:14129943]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece