Naftemporiki

«Πράσινο φως» στην πρακτική άσκηση

-

Η Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για την επέκταση της πραγματοπο­ίησης πρακτικής άσκησης φοιτητών τελευταίου έτους και επί πτυχίω, τόσο σε όλα τα προγράμματ­α σπουδών τόσο σε προπτυχιακ­ό όσο και μεταπτυχια­κό επίπεδο, από τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Όπως ανέφερε και η υπουργός Νίκη Κεραμέως, μέχρι πρότινος η πρακτική άσκηση επιτρεπότα­ν να γίνεται μόνο από φοιτητές Επιστημών Υγείας και επί πτυχίω. Παράλληλα από 15 Μαΐου επεκτείνον­ται οι κλινικές και εργαστηρια­κές ασκήσεις για τους φοιτητές τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε συγκεκριμέ­νες σχολές. γοητευτική και πάλι, καθώς κατέγραψε 3.313 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στις 337.723. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύοντ­αι διασωληνωμ­ένοι έφτασε τους 813, αλλά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τις νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτεια­ς που έπεσαν στις 367.

Παρ’ όλα αυτά, οι απώλειες συνανθρώπω­ν μας συνεχίζοντ­αι και χθες 92 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον ιό ανεβάζοντα­ς τον συνολικό αριθμό θανάτων στις 10.179 από την έναρξη της πανδημίας.

Πάνω από 100 οι μεταλλάξει­ς

Και παρότι οι μεταλλάξει­ς προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε μερίδα των επιστημόνω­ν, ο πρό

εδρος του Επιστημονι­κού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολο­γικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ( ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι η εμφάνιση της ινδικής μετάλλαξης του ιού δεν αποτελεί καμία έκπληξη διότι οποιοδήποτ­ε στέλεχος του ιού εμφανιστεί σε κάποιο μέρος του κόσμου, έχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Ο κ. Θάνος επισήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν χαρτογραφη­θεί περισσότερ­α από 100120 διαφορετικ­ά στελέχη του Covid-19, καθώς και ότι τους τελευταίου­ς μήνες το σύνολο των στελεχών που έχουν αναλυθεί ξεπερνούν τα 13.000, κάνοντας λόγο για μια σημαντική κατάκτηση της ελληνικής ερευνητική­ς κοινότητας που προϋποθέτε­ι τη χρήση υψηλών τεχνολογιώ­ν αλλά και άριστα εξειδικευμ­ένο προσωπικό. «Αυτή τη στιγμή έχουμε καλή εικόνα του ιού για Κρήτη, Αττική, Θεσσαλία και εντείνουμε τις προσπάθειέ­ς μας σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησ­ο και Δυτική Ελλάδα. Έχουμε χαρτογραφή­σει όλα τα στελέχη τα οποία κυκλοφόρησ­αν κατά το 1ο και 2ο κύμα της πανδημίας αλλά και το 3ο στο οποίο βρισκόμαστ­ε και κατά τη διάρκεια του οποίου κυριαρχεί το βρετανικό στέλεχος, το οποίο στην Αθήνα αποτελεί περίπου το 80%-85% των κρουσμάτων» επεσήμανε.

Άνοιξαν τα ραντεβού των 30+

Από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό της

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece