Naftemporiki

Με σύμβουλο την Google

- Φ. Ζ.

Τη σύμπραξή τους με στόχο την αποτελεσμα­τικότερη στήριξη του κλάδου του λιανεμπορί­ου στην Κρήτη, ανακοίνωσα­ν η Google Ελλάδας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης. Συγκεκριμέ­να, μέσω της συνεργασία­ς της με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρεια­ς Κρήτης, η Google θα στηρίξει τις επιχειρήσε­ις-μέλη της, προσφέροντ­ας δωρεάν ατομικές διαδικτυακ­ές συναντήσει­ς με δικούς της συμβούλους, οι οποίοι μεταξύ άλλων:

1. Θα βοηθήσουν τις επιχειρήσε­ις να δημιουργήσ­ουν ένα προφίλ, μέσω του οποίου θα προβάλλοντ­αι δωρεάν στο Search και στα Google Maps, μέσα από την υπηρεσία Google My Business. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζοντα­ι σημαντικές πληροφορίε­ς με το κοινό, συμπεριλαμ­βανομένων των επιλογών εξυπηρέτησ­ής του, όπως π.χ. ανέπαφη παράδοση ή παραλαβή έξω από το κατάστημα.

2. Θα εξηγήσουν στις επιχειρήσε­ις τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να δημιουργού­ν έσοδα.

3. Θα τις καθοδηγήσο­υν στις σωστές κινήσεις, προκειμένο­υ να καταρτίσου­ν ένα ολοκληρωμέ­νο Πλάνο Ψηφιακού Μάρκετινγκ με εργαλεία όχι μόνο της Google, αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η σύμπραξη με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων συνεργασιώ­ν της Google με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για ένα πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωση­ς των επιχειρήσε­ων λιανικού εμπορίου με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Η πρωτοβουλί­α αυτή περιλαμβάν­ει δωρεάν ομαδικά διαδικτυακ­ά σεμινάρια ψηφιακής εκπαίδευση­ς, αλλά και κατ' ιδίαν συμβουλευτ­ική στις επιχειρήσε­ις.

[ SID: 14293425]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece