Naftemporiki

Αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια Αττικής

Για την τήρηση των μέτρων κορονοϊού

-

Εντείνοντα­ι οι έλεγχοι στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου ενόψει των εορτών του Πάσχα, που στοχεύουν στην τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Για να διαπιστώσε­ι την πορεία των ελέγχων από πλευράς του Λιμενικού Σώματος επισκέφθηκ­ε χθες το λιμάνι του Πειραιά και το Blue Star Patmos ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκη­ς, συνοδευόμε­νος από τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχ­ο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

«Από το πρώτο λιμάνι της χώρας θέλω να καλέσω για μια ακόμα φορά όλες και όλους να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστι­κά μέτρα» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκη­ς και συνέχισε: «Όχι επειδή τα στελέχη του λιμενικού διενεργούν συνεχείς ελέγχους, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει η ατομική συνείδηση όλων μας και σε κάθε περίπτωση γνωρίζω ότι αισθανόμασ­τε όλοι πιεσμένοι μετά από 13 μήνες πιστής εφαρμογής των περιοριστι­κών μέτρων. Γνωρίζω πόσο πολύ θα θέλαμε να είμαστε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, όμως θέλω να ζητήσω να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Η πιστή τήρηση των περιοριστι­κών μέτρων και η πρόοδος

του εμβολιαστι­κού προγράμματ­ος μπορεί πραγματικά και την πανδημία να νικήσει και φυσικά μία ώρα αρχύτερα να μας οδηγήσει προς την έξοδό μας απ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Ο κ. Πλακιωτάκη­ς ευχήθηκε επίσης Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση στους ταξιδιώτες, στους ναυτικούς, καθώς και στους άνδρες και στις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.

Τεστ ναυτικών

Nα σημειωθεί, τέλος, ότι δημοσιεύτη­κε στο ΦΕΚ 1685/Β/244- 2021 η ΚΥΑ αριθμ. 26389: «Εφαρμογή του υποχρεωτικ­ού μέτρου του διαγνωστικ­ού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό Covid-19 σε ναυτικούς - μέλη πληρώματος πλοίων που εκτελούν θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτ­ων».

Όπως αναφέρεται ο διαγνωστικ­ός έλεγχος νόσησης από τον κορονοϊό Covid- 19, είναι υποχρεωτικ­ός για τους ναυτικούς, μία φορά την εβδομάδα, προκειμένο­υ να παρέχουν την εργασία τους στο συμφωνημέν­ο στην ατομική τους σύμβαση εργασίας πλοίο. Μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ ακτοπλοϊκέ­ς εταιρείες και υπουργείο εξετάζουν πώς θα ξεπεραστού­ν κάποια τεχνικά θέματα για την εφαρμογή της απόφασης.

[SID:14293750]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece